Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Шедеври від віртуоза

15 травня Антоній Баришевський виступить із сольним онлайн-концертом
13 травня, 2020 - 19:34
ФОТО РУСЛАНА КАНЮКИ / «День»

Це буде подарунок для меломанів від молодого, але знаного піаніста, лауреата понад 20 міжнародних конкурсів (!), а також декількох всеукраїнських конкурсів і фестивалів, соліста Національної філармонії України. На цей раз  музикант підготував програму, в якій лунатимуть твори класиків, зокрема, «Швидкоплинність» С. Прокоф’єва, «Смерть Ізольди» (із опери «Трістан та Ізольда») Р. Вагнера-Ф. Ліста,  Соната мі-бемоль мажор Й. Гайдна та  «Заблоковані клавіші» (Етюд №3) Д. Лігеті.

«Фортепіанна музика — це портал в інші часи», — підкреслив в одному з інтерв’ю піаніст. На його концертах цей портал і справді відкритий для слухачів. Виконання Баришевського, який завжди тримає баланс між раціо та емоціо, на кожному виступі є неперевершеним!

ДОВІДКА «Дня»

Антоній Баришевський народився в Києві 10 жовтня 1988 року. Грі на фортепіано почав навчатися з 7 років. Навчався в Дитячій музичній школі № 14 м. Києва в класі Р.Донської. У 2007 році після закінчення Київської середньої спеціалізованої музичної школи імені М.Лисенка вступив до Національної музичної академії України (клас професора В.Козлова). У 2015 році закінчив асистентуру-стажування НМАУ та паралельно навчався у Вищій школі музики імені А. Корто в Парижі (клас М. Рибицького).

Брав уроки в майстер-класах Альфреда Бренделя, Даниїла Поллака, Лілі Дорфман.

У 16 років Антоній став лауреатом Всеукраїнської програми «Людина року», а через рік взяв участь в молодіжному концерті Європейського Радіо в Мюнхені (Німеччина). З 2012 року — соліст Національної філармонії України. Здійснив записи на радіо і телебаченні України, Сербії, Італії, Данії, Іспанії. Записує музику до фільмів.

Має записи на CD, зокрема, сольну програму на ліцензійному диску фірми «Наксос» (Naxos).

Газета: 
Рубрика: