Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Шляхетні вечорниці

«Нові мелодії Різдвяної ночі» — у Києві
20 грудня, 2018 - 11:50
ФОТО АРТЕМА СЛІПАЧУКА / «День»

7 та 8 січня Київський театр опери і балету для дітей та юнацтва запросить на прем’єру цікавого творчого проекту «Нові мелодії Різдвяної ночі», основою якого є українські колядки.

Автором ідеї та режисером дійства є директор-художній керівник Київського театру опери і балету для дітей та юнацтва Петро Качанов (диригент — Ділявер Османов, хормейстер — Анжела Масленнікова, балетмейстер — Тетяна Боровик, художник — Людмила Нагорна). Саме ця креативна команда постановників придумала і здійснила колоритне музичне дійство. Тут звучатимуть популярні пісні, щедрівки та колядки в новому у форматі Різдвяних шляхетних вечорниць.

Оригінальне аранжування для вокалістів та оркестрово-симфонічного звучання створювали: Іван Небесний, Роман Мельник, Олексій Баженов, Євгеній Брага, Тимур Полянський, Артем Рощенко, Іван Давиденко і Юрій Мельник.

У новорічно-різдвяних композиціях поєднаються фольк, класика і сучасність. На сцені виступатимуть чудові співаки: Ніна Матвієнко, Тарас Штонда, Дмитро Фощанка (на фото), Дар’я Миколенко, Ольга Фомічова, Олена Гребенюк, Дар’я Литовченко, Олександр Вознюк та інші солісти, а також хор та симфонічний оркестр театру.

За словами організаторів шоу, «це буде Різдво у фраках з метеликами — для чоловіків, а чарівні пані та панянки прийдуть до театру у вечірніх сукнях, так що дрес-кодом не лише для учасників, а й гостей і публіки, стане класичне вбрання».

Тетяна ПОЛІЩУК, «День»
Газета: 
Рубрика: