Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Символічний жест підтримки

Відбулося відкриття нового офісу Польського Інституту в Києві
16 листопада, 2022 - 14:21

14 листопада відбулося відкриття нового офісу Польського Інституту в Києві. Це старовинний будинок на Подолі (вул. Сагайдачного, 29-В, вхід із вулиці Покровської), в якому є зала для виставок, концертів, читань та інших подій.

У відкритті взяли участь представники державної влади Польщі та України: із вітальним словом виступили віцемаршалек Сейму Республіки Польща Малґожата Ґосєвська, Заступниця Голови Верховної Ради України Олена Кондратюк, член Ради міністрів Республіки Польща Міхал Дворчик, міністр Войцєх Колярський із Канцелярії Президента Республіки Польща, Міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко та директор Польського Інституту у Києві Роберт Чижевський. Також були присутні Заступник Керівника Офісу Президента України Андрій Сибіга, Міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук, Заступник Міністра закордонних справ України Євген Перебийніс, Заступник Голови Київської міської державної адміністрації Ганна Старостенко та Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Польща в Україні Бартош Ціхоцкі.

Цього ж дня на Покровській відкрилася вулична стендова виставка на честь 364-ої річниці укладення Гадяцької угоди, а всередині Польського Інституту з’явилась експозиція ікон на ящиках з-під набоїв Олександра Клименка і Соні Атлантової та відбувся концерт знаменитого гурту «Хорея Козацька».

Відкриття нового офісу Польського Інституту у Києві в дні російсько-української війни стало виразним символічним жестом підтримки України з боку Польщі. Планується, що тут відбуватиметься чимало спільних проєктів у галузі культури, адже польсько-українська співпраця стає дедалі інтенсивнішою.

 

Юлія СТАХІВСЬКА
Рубрика: