Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

«Таврійські ігри» змінюють прописку

12 травня, 2007 - 00:00

Новим «місцем проживання» фестивалю стане Київ. Свій 16 день народження «Ігри» відзначать на НСК «Олімпійський». Фест пройде протягом 29—30 червня. Організатори підкреслюють, що цього року він буде значно масштабнішим і цікавішим. За словами незмінного ведучого фестивалю Олександра Богуцького, поціновувачі сучасної поп-сцени цього разу отримають тринадцятигодинний музичний марафон, розбитий на два дні. Нині вже виявили бажання взяти участь у фесті понад 30 музичних колективів та співаків, зокрема: Олександр Пономарьов, Наталя Могилевська, Ірина Білик, Тіна Кароль, «Авіатор», ТНМК, «Друга ріка», «Тартак», «МедХедс», «Грін Грей», Бумбокс, С.К.А.Й., Гудімов, Віталій Козловський, Світлана Лобода, Ані Лорак, Гайтана та інші. Гостями фестивалю стануть: Валерій Меладзе, Діма Білан, гурт «Дискотека Аварія». Хедлайнером стане канадський репер K Maro. Традиційно на «Іграх»концерти проходитимуть «на живо». Цьогорічний фест стане суто музичним заходом, а конкурс краси «Королева України» планується провести окремо від фестивалю.

Почесний президент «Таврійських ігор» Микола Баграєв, сказав: «Ми дуже любимо Каховку. Там народився фестиваль. Проте через низку побутових проблем ми вирішили змінити прописку і проводити фест у столиці. У Києві є умови для проведення фестивалю європейського рівня. Бренд «Таврійські ігри» має хороший імідж, досвід, команду професіоналів, ідеї та бажання працювати».

Аби каховці не дуже засмучувалися, що фестиваль переїхав до Києва, організатори «Ігор» пообіцяли влаштувати їм восени свято — День Каховки. Крім того, жителі Каховки матимуть переваги перед іншими громадянами України — вхід на фестивальні програми для них буде пільговим, а то й зовсім безкоштовним. Проте і некаховцям хвилюватися теж немає підстав — квитки коштуватимуть в межах 25 гривень. Для зручності глядачів місця на стадіоні будуть поділені на сектори і танцмайданчики. Крім того, навколо «Олімпійського» працюватимуть спортивна зона, музичні кіоски, буде розміщено байкар-сектор та екстрим-зону. Сам же стадіон, а точніше, його футбольний зелений «килим» буде вкритий спеціальним покриттям, що дозволить відвідувачам активно рухатися і при цьому не завдавати шкоди футбольному полю. Сцена буде розміщена таким чином, щоб проміння сонця, що сідає за обрій, не било в очі глядачам. Найцікавіше буде передаватися на три екрани загальною площею понад сто квадратних метрів.

Марія СЕМЕНЧЕНКО, «День»
Газета: 
Рубрика: