Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

У Харкові змагаються юні піаністи

Після чотирирічної перерви відроджено Міжнародний конкурс Володимира Крайнєва
24 березня, 2016 - 10:00
ФОТО РУСЛАНА КАНЮКИ / «День»

Один із найпрестижніших музичних конкурсів відбувається у Харківській середній спеціалізованій музичній школі-інтернаті один раз на два роки, ставлячи за мету популяризацію та сприяння подальшому розвитку національного музичного мистецтва, підвищення професійної виконавської майстерності, розширення міжнародних культурних зв’язків. Засновником конкурсу є Мінкульт України, нагадує прес-служба міськради Харкова.

Цьогоріч у музичному форумі подали заявки понад 50 піаністів із України, Чехії, Литви та Куби. Нововведенням цього творчого змагання є створення нової номінації «Дебют» (у чотирьох вікових групах), що надасть можливість талановитим дітям, яким фізично важко витримати три тури, брати участь в одному турі змагань.

Нагадаємо, зазвичай конкурс проводили за двома віковими групами : молодша — із семи до 13 років та старша — із 14 до 18 років.

Нині до складу журі увійшли провідні музиканти з України, США, Чехії, Литви та Грузії. Очолює судейську команду Юстас Дваріонас — професор Литовської академії музики і театру.

У третьому турі конкурсу візьмуть участь два найкращі симфонічні оркестри Харкова — Слобожанський оркестр (художній керівник — професор ХНУМ ім. І.П. Котляревського Г. Абаджян) та оркестр Харківської обласної філармонії (диригент — Ігор Шаповалов).

Переможці музичного змагання у кожній із вікових категорій отримають грошові премії, а кращі у номінації «Дебют» — пам’ятні призи і дипломи та візьмуть участь у гала-концерті, яким 27 березня конкурс завершить свою роботу.

Аліса АНТОНЕНКО
Газета: 
Рубрика: