Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Універсальні артисти

У Трускавці відбувся Перший конкурс професійних вокалістів пам’яті Мусліма Магомаєва
28 листопада, 2018 - 12:02

Унікальний за своєю концепцією, оскільки в ньому змагаються професійні вокалісти з дипломами консерваторій, але співають не лише оперні партії, а й естрадні пісні. Власне, так, як це було у творчому житті Мусліма Магомаєва, який був універсальним співаком та однаково талановито, вільно й віртуозно почувався в обох жанрах.

У Трускавця є великі можливості стати не лише курортною столицею України, а й міжнародним культурним центром. Тим більше, що вже з першого конкурсу заявки були отримані із усього світу: Австрії, Великобританії, Болгарії, США та України. Також вперше Посол Азербайджанської Республіки Азер Худієв відвідав Трускавець.

Відомо, що Магомаєв у деяких своїх концертах виконував українські пісні: «Дивлюсь я на небо», «Кохана» та інші. Саме тому обов’язковим твором конкурсної програми було виконання всіма вокалістами пісні «Дивлюсь я на небо».

Організатори конкурсу — Трускавецька міська рада в особі міського голови Андрія Кульчинського, та Азербайджанський культурний центр імені Мусліма Магомаєва в особі Гурбана Аббасова і Наталії Кудряшової, а журі очолив Гурбан Аббасов.

Змагалися 15 співаків. Крім грошових премій, переможці одержали спеціальні призи, які допоможуть у професійному розвитку вокалістів: перше місце та грошову премію в 1000 доларів США, а також сертифікат від Трускавецької міської ради на право безкоштовної оренди зали для проведення сольного концерту в Трускавецькому Палаці культури одержав Микита Бурцев (Україна) — на фото. Друге місце та грошову премію в 750 доларів США одержав Денис-Даниїл Богачов (Україна), третє місце та грошову премію в 500 доларів США — Ангел Георгієв (Україна — Болгарія). Українці Андрій Боженський і Станіслав Зубар одержали сертифікати на безкоштовну участь у Міжнародному конкурсі-фестивалі дитячого, юнацького та молодіжного мистецтва Empire of Arts. Спеціальний приз — запрошення до участі у Трускавецькому міжнародному кінофестивалі «Корона Карпат» отримав Олексій Вєтров.

Ольга СТЕЛЬМАШЕВСЬКА
Газета: 
Рубрика: