Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Ветерани стилю диско знайшли «золоту жилу»

24 червня, 1999 - 00:00


Завтра в Києві вперше відбудеться концерт легендарного дуету «Modern Talking», який нагадає нинішнім 30 — 40-річним часи їхньої молодості.

П'ятнадцять років тому вони злетіли до захмарних висот популярності, відродивши стиль диско. Перший суперхіт групи «You're My Heat, You're My Soul» протримався в германських чартах півроку (!) З самого початку артисти розділили коло обов'язків. Дітер Болен складав у студії красиві мелодії, Томас Андерс своїм дивовижним вокалом відточував усі композиції до досконалості. Музиканти випускали по два альбоми на рік, за три роки продали близько 60 мільйонів записів. Їхню групу називали найуспішнішим ансамблем усіх часів. Прийшов успіх, слава, гроші — здавалося ось воно — живіть і радійте! Але між друзями-колегами дедалі частіше стала пробігати «чорна кішка». Кожний вважав, що левова частка популярності належить тільки йому.

Довгих одинадцять років знадобилося музикантам, щоб зрозуміти: тільки вдвох вони найкращі. В січні 1998 року артисти заявляють про поновлення співробітництва. Об'єднання «Modern Talking» сталося на очах мільйонної телеаудіторії в програмі «Wetten dass...» і це для багатьох німців стало такою ж радісною подією, як падіння Берлінської стіни.

Початок вийшов більш ніж вражаючим. Підключивши до співпраці репера Еріка Синглтона, вони записують ремікс «You're My Hart... « і випускають відеокліп з однойменною композицією. В березні вийшов сьомий альбом групи «Back For Good». До нього увійшли оновлені версії найпопулярніших хітів «Modern Talking» і чотири нові пісні. У Німеччині він набув найвищого статусу «подвійного платинового альбому» із загальним тиражем 8 мільйонів примірників. Серед музикантів піднялася ціла хвиля імітаторів. Вони першими оцінили знахідку Дітера Болена. Сьогодні з'єднання диско і репу — «золота жила».

Дітер Болен і Томас Андерс, опинившись знову на перших позиціях хіт-парадів країн Європи, стали бажаними виконавцями всюди. Їхній бізнес поставлено на широку ногу. Тому в контракті обмовляється кожний «чих»: від фантастичного гонорару, п'ятизіркового готелю, типу літака (тільки «Боїнг»), меню, напоїв і до таких «дрібниць», як щохвилинний хронометраж теле- та фотозйомок.

Тетяна ПОЛІЩУК, «День»
Газета: 
Рубрика: