Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Юний вінниччанин удруге переміг на конкурсі «Щасливі долоні»

22 липня, 2013 - 17:20

Цей проект працює на розвиток здібностей, талантів, визначення життєвих пріоритетів дитей-сиріт. Місце проведення конкурсу-фестивалю вже котрий рік незмінне — це Міжнародний дитячий центр «Артек». І другий рік перемогу в конкурсах здобуває чотирнадцятирічний вінниччанин Микола Должиков. Цього разу — ще й у двох номінаціях.

У 2012 році талановитий юнак став кращим танцівником «Щасливих долонь» і був нагороджений поїздкою в Мексику. Цього ж року він взяв гран-прі у номінації «вокал» та переміг у кінофестивалі. «Мої хобі — це фотографія, вокал і танці, — розповідає Микола Должиков. — Професійно займаюся хореографією у стилі контемп і джаз-модерн, а також естрадним вокалом». «Цього року я записався в артеківський DJ-гурток і мені там дуже сподобалося, — каже Микола. — Щоразу йшов туди з задоволенням і повертався до табору з хорошим настроєм. Завжди приємно дізнаватися щось нове, вчитися тому, що актуально. Для себе давно зробив висновок, що головне — це працювати і розвиватися, тільки тоді все виходитиме найкраще».

Нагадаємо, що за вісім років існування фестивалю «Щасливі долоні» у ньому взяло участь орієнтовно 10 тисяч дітей, причому не тільки з України. Найталановитішим вручені скрипка народного артиста Росії Володимира Співакова та саксофон народного артиста Росії Ігоря Бутмана. П’ятьдесят вісім дітей побували на відпочинку в дитячих центрах Мексики, Угорщини, Нідерландів, у фестивальних турах по Європі. З учасниками проекту підписано контракти на зйомки у фільмах компаній «Стар Медіа» і «Studio Bayrak».

Максим ЗОТОВ, Вінниця
Газета: 
Рубрика: