Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

«З країни в Україну»

Так називається мандрівний форум, який охопить 18 міст!
30 липня, 2019 - 12:53
ФОТО НАДАНО ОЛЕНОЮ ЛУЦЕНКО

У серпні розпочнеться хвиля фестивалів «З країни в Україну». Як зазначили його організатори, акції відбуватимуться у прикордонних міста Заходу, Півдня і Сходу. Перша хвиля фестивалів чекає Закарпаття: 2 серпня у Тячеві, 3 серпня — Берегове, 4 серпня — Мукачево. Українські винаходи, смаколики, танці, фотовиставка, знайомства, відкрита бібліотека, розіграш призів та нереально драйвовий рок-концерт.

Мандрівний фестиваль відбудеться у 18 містах України. Закарпаття, Одещина, Приазов’я, Донеччина і Луганщина... Програма охопить різні напрями. На майстер-класах можна навчитися ткати бісером, створювати ляльки-мотанки та етнолистівки. Пропонують відвідувачам й переглянути соціальну рекламу та короткометражні фільми від молодих українських режисерів, взяти участь в уроках з робототехніки, та моделювання на 3D-принтері, позмагатися в естафетному забігові, пограти в регбі чи флорбол. Буде представлена і студія оригінальних ігор з різних країн світу — динамічні, азартні, корисні і доступні ігри для дітей і дорослих (Новус, морський більярд з Латвії, Карум з Індії, Крокинол з Канади, Джаколо з Нідерландів, Кульбуто з Франції, Єластік з Франції, Кватро-Єластік з Чехії, Корнхол зі США, Рибалка з України, Акробати з Кореї).

Кожен вечір завершуватиметься концертом. Виступатимуть українські гурти: NESPROSTA, BalaklavaBlues, OneLightInsight, SECRET FORЙST, Alex Silakov, ERMAKOV, Олена Луценко, Роялькіт, MOTANKA, KiRAMAZUR.

Олена Луценко (на фото), переможниця шоу «Голос країни» (8 сезон) випустила свій дебютний кліп на пісню «Над Україною» і  наголосила, що для неї цей форум дасть можливість донести до слухачів гарну українську пісню. Співати разом, бути на одній хвилі.., а KiRA MAZUR представить новий кліп до альбому. До речі, всі заходи фесту — безоплатні.

Газета: 
Рубрика: