Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

За мотивами однойменної повісті Гоголя

4 листопада, 2022 - 13:39

Вперше під час війни Львівська національна опера імені Соломії Крушельницької представить світову премʼєру – оперу на 3 дії «Страшна помста». Генеральна репетиція вистави, на яку також можна купити квітки, – вже 13 листопада. Перші премʼєрні покази – 25 і 26 листопада.

Подія приурочена до 80-річчя народного артиста України, Героя України композитора Євгена Станковича. Музика та лібрето Євгена Станковича.

«Це містична історія про страшну розплату за жахливі злодіяння, що віддзеркалює події сьогодення. Це вистава, яка особливо актуальна в контексті нашої спільної помсти за нелюдські злочини рашизму», – анонсують прем’єру у Львівській опері. І додають, що особистісне трактування Гоголівського сюжету як авторське прочитання біблійної історії про Каїна та Авеля запропонують німецькі постановники – режисер Андреас Вайріх та сценографка Анна Шеттль, вже відомі львівській публіці за операми Дмитра Бортнянського  (1751 – 1825) «Сокіл» та «Алкід».

Запрошений диригент-постановник «Страшної помсти» – відомий інтерпретатор музики Євгена Станковича Володимир Сіренко.

Виконується опера українською мовою.

Фінансування проєкту здійснюється зі Стабілізаційного фонду – ініціативи для підтримки культурних та освітніх організацій, що постраждали в часі війни росії проти України.

У візуальному оформленні афіші використано фрагменти триптиху народного художника України Любомира Медведя «Мішені».

Фото «Дню» надали у Львівській опері

Тетяна КОЗИРЄВА, Львів
Рубрика: