Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

«1+1»+... «Блакитний вогник»

21 грудня, 2001 - 00:00

Не швидко казка оповідається, та швидко справа робиться... Або навпаки — відразу не згадаєш. А ось як бути, якщо казка і справа співпадають, тобто — потрібно втілити казку в життя, без дурнів, по- справжньому влаштувати свято, яке добрі телеглядачі інакше як казковим і не назвуть? Ось тут і є один старий добрий рецепт під знаменитою назвою «Блакитний вогник».

Саме цей чудовий захід і вирішив відродити український канал «1+1». Дійсно, навіщо мудрувати, запозичаючи чужі нам новомодні формати, які сильні хіба що своїм космічним масштабом? Адже «Блакитний вогник», як не крути, викликає якісь дуже затишні відчуття, дуже якось по-сімейному звучить і виглядає... Одним словом, сказано — зроблено. Як у казці.

І ось вирушив «1+1» за тридев’ять земель, в тридесяте царство — «Блакитний вогник» знімати. Довго чи коротко, а приїхали до Москви білокам’яної та відразу ж захопили велику і гарну студію «Мосфільм». Чотири дні тривали зйомки, чотири дні український акцент змішувався з російським «аканням». Справді, це були блискучі чотири дні для того ж «Мосфільму», який бачив немало знаменитостей — адже давненько в його стінах не веселилося, не співало, не танцювало і не ходило на головах стільки зірок.

Звичайно, кращого подарунка до 2002 року, оголошеного в Росії роком України, ніж ця сліпуча інтервенція, не можна було й придумати. Карнавал проходитиме в дивовижному інтер’єрі — з двома сценами, романтичною сріблястою альтанкою і сюрреалістичною барною стойкою. Мало того, будь-хто, хто включить телевізор на каналі «1+1» в новорічну ніч, побачить справжній квітник, феєрверк талантів. Ірина Білик, Таїсія Повалій, Ніна Матвієнко, «Танок на майдані Конго», Асія Ахат, «Пікардійська терція» дуже гідно підтримали реноме своєї співучої і музичної батьківщини.

Не відставали від естрадних знаменитостей і герої блакитного екрана. Данило Яневський і Анатолій Борсюк вдосконалювали своє мистецтво танцювати вальс. У Вірки Сердючки від надміру почуттів трохи не згорів концертний костюм, який вона відважно загасила шампанським (залишкам цінного напою не дали пропасти свідки випадку). Сніжана Єгорова привезла чудового оранжево-зеленого зайця, Ольга Герасим’юк ходила в небачених досі на ній суперсексуальних джинсах, Людмила Добровольська чудово перевтілилася в амазонку. В’ячеслав Піховшек блиснув вокальним обдаруванням, заспівавши оду парламенту, що знову обирається. Але співоче покликання, схоже, — один з таємних козирів «1+1», і ось уже під чуйним керівництвом Ганни Безулик хором заспівала вся московська частина творчої групи «Вогника». До речі, москвичам настільки сподобалися наші музиканти, що вони велику частину українських музичних номерів вирішили взяти і у своє новорічне шоу. В свою чергу, в новорічному «Блакитному вогнику» зірки української поп-культури, спорту, телебачення і навіть космонавт Леонід Каденюк чудово зіспівалися із самою… Примадонною. Так-так! Незабутня і прекрасна Алла Борисівна з усім своїм зоряним сімейством і не менш зоряним оточенням також бере участь у новорічному шоу на «1+1». Знай наших, українських! Або що краще — дивись наших, канал «1+1»! Чекати залишилося зовсім недовго...

Костянтин ЛЕВIН
Газета: 
Рубрика: