Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

11 квітня – Міжнародний день пісні «Louie Louie»

10 квітня, 2020 - 12:32

На 11 квітня припадає щорічне міжнародне свято присвячене пісні «Louie Louie» та її автору — американському співаку Річарду Беррі.

Можна не бути меломаном,та не пригадати назви, але, гадаю, ви напевне також її чули.

Річард Беррі був афроамериканським співаком, композитором та музикантом з Луїзіани, де він народився 1935 року. Музикою почав займатися ще в дитинстві, а після школи 1953 року приєднався до групи The Flares. Два роки потому він і написав славнозвісну пісню Луї Луї, що розповідала про ямайського моряка, який повертається додому до коханої. Пісня одразу ж стала хітом на західному узбережжі. Але міжнародну славу композиція отримала через 8 років, коли зазвучала як кавер-версія від группи The Kingsmen.

Нині Луї Луї — одна з найчастіше записуваних рок-пісень у світі, налічується понад 1500 її кавер-версій. Тож, щоб підкреслити вплив однієї пісні на цілий музичніий напрям та індустрію, меломани започаткували свято. А датою обрали день народження автора — Річарда Беррі.

Цікаво, що це не єдине «рок-свято» у найближчі дні. Так 13 квітня усі небайдужі відзначатимуть Всесвітній день рок-н-ролу, дату якого став день виходу першого синглу у цьому стилі — «Rock Around The Clock» Біла Хейлі.

Анна ГАВРИЛЮК, малюнок автора
Газета: 
Рубрика: