Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

5 фактів про Паризький тиждень моди

Чим він відрізняється від інших заходів?
28 лютого, 2020 - 11:40
ФОТО РЕЙТЕР

Поки в Парижі триває одна з найочікуваніших подій світу — Тиждень моди, ми вирішили зібрати кілька цікавих фактів про цю визначну подію в індустрії краси.

1. Покази мод проходили у Франції ще в 1700-х роках і були лише для клієнтів, які платили. Замість моделей одяг демонстрували на манекенах!

2. Дати Тижня моди відбувалися встановлюються Французькою федерацією кутюр (по суті Французькою федерацією моди). Цьогоріч він триває з 24 лютого по 4 березня.

3. Перший офіційний та визнаний Паризький тиждень моди розпочався 1973 року як захід зі збору коштів для допомоги у реставрації Версальського палацу. Орієнтовна вартість ремонту становила 60 млн доларів. Подія відбулася у Версальському палаці.

4. Ательє повинні були дотримуватися правил, які стосувались будинків кутюр, які мали представити колекції з принаймні 35 виходів як денного, так і вечірнього одягу для паризької преси. Крім того, ательє повинно мати не менше як 20 членів, а дизайнери повинні були виготовляти на замовлення фурнітуру для клієнтів. Ательє Haute Couture перетворило їх на дворічні події. (Існують тижні моди на осінньо-зимовий та весняно-літні сезони.)

5. Елеонора Ламберт була публіцисткою, яка організувала «Тиждень преси» в Нью-Йорку, щоб відволікти світ від французької моди і продемонструвати таланти американських дизайнерів. А ви можете здогадатися, що сталося далі? Тиждень преси незабаром став Тижнем моди...

Аліса ПОЛІЩУК, «День»
Газета: 
Рубрика: