Жовтень у моїй уяві давно став таким собі «гарбузовим» місяцем... І не лише завдяки сезону гарбузів, а й загальному колоритові природи навколо. Адже ці плоди мають незліченну кількість відтінків — від класичного помаранчевого до темно-зеленого ба навіть «сивого», що дуже перегукується з розмаїттям осінньої флори. Тож цікаво було дізнатися, що не одна я такої думки. Наприклад, у США 26 жовтня відзначають Національний день гарбуза. Виявляється, у цій країні гарбузи є однією з найпопулярніших і найважливіших сільськогосподарських культур. До речі, сортів гарбуза налічується близько двадцяти, а їхня історія сягає 7000—5000 років до нашої ери, саме такий вік у найдавніших знайдених насінинок.
Отже, гарбузи недаремно користуються такою популярністю в США і, крім власного Дня в календарі, мають спеціалізовані фестивалі, ярмарки та ринки, бум яких припадає на дні перед Хелоувіном та Днем подяки.