Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

День повноліття

У Японії найбільше вечірок для підлітків цьогоріч відбулося в Йокогамі
14 січня, 2022 - 11:53
Фото Рейтер

У другий понеділок січня кожного року 20-річні підлітки Японії одягають свої найкращі кімоно та костюми, витримують зимову прохолоду і збираються в урочистих залах по всій країні, щоб відсвяткувати свій офіційний вступ у доросле життя. «У щасливіші часи День повноліття — це час возз’єднатися зі старими шкільними друзями з того самого району та зробити нескінченні пам’ятні фотографії, знаючи, що вечірка, яка неодмінно пов’язана з легальним вживанням алкоголю, буде просто нагородою за нудну промову місцевих діячів, — пише The Guardian. — Але для останньої когорти японських чоловіків і жінок, яким виповнилося 20 років за останні вісім місяців — або виповниться до 1 квітня — цьогорічні свята проходять з тривогою, оскільки вони дивляться у майбутнє, сповнене невизначеності, спричиненої пандемією коронавірусу і перекошеною демографічною картиною Японії». Видання наводить цифри: по всій Японії приблизно 1,2 мільйона молодих людей відсвяткували своє повноліття в понеділок у День повноліття в щорічному обряді для 20-річних, які постраждали від пандемії COVID-19.

The Japan Times пише, що багато церемоній були скасовані або проведені в Інтернеті, але у Йокогамі все ж зібралися на це свято тисячі молодих чоловіків і дівчат, одягнених у модні костюми та кімоно. «Цього року Йокогама створила подію для понад 36 000 нових дорослих людей, найбільше серед усіх муніципалітетів країни. Місто надало тим, хто не отримав щеплення від COVID-19, набір для тестування на антиген заздалегідь, і попросило пройти тест у неділю або вранці в понеділок перед відвідуванням святкування. Захід проводився на Yokohama Arena в чотири різні часи, щоб запобігти поширенню інфекцій. Місто також вело пряму трансляцію події на своєму сайті», — зазначається в повідомленні видання. «Ми хочемо зробити все можливе, щоб допомогти людям з легкістю брати участь у події», — сказав чиновник Йокогами.

На фото: Жінки в кімоно та захисних масках їдуть на ескалаторі на місці церемонії святкування Дня повноліття на тлі спалаху коронавірусної хвороби (COVID-19), Токіо, Японія, 10 січня 2022 року. Фото Рейтер

Газета: 
Рубрика: