Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

«День» – у серці світових медіа»

Українські журналісти беруть участь у конгресі МФЖ у Франції
10 червня, 2016 - 13:13
ФОТО НАДАНО ГЛІБОМ ГОЛОВЧЕНКОМ

У французькому місті Анже відкрився ювілейний, 90-й конгрес Міжнародної федерації журналістів (МФЖ), у якому беруть участь понад 300 делегатів з усього світу. Саме в цьому місті 1926 року була заснована федерація.

«Хороший перший день конгресу МФЖ розпочався... з «Дня», — написав на своїй сторінці у «Фейсбуці» секретар Національної спілки журналістів України, директор Миколаївського коледжу преси та телебачення Гліб Головченко. І виклав фото, на якому дарує англомовну версію газети «День» президенту МФЖ Джиму Бумеллі.

«На жаль, інформація про Україну тут йде лише з неукраїнських інформаційних джерел! Тому будь-яка можливість представити нашу позицію безпосередньо — дуже важлива! Саме тому на конгресі я вирішив презентувати газету «День» англійською мовою. Зізнаюсь, вона викликала величезну зацікавленість журналістів з усього світу, — говорить Гліб Головченко. — Наша делегація фактично у повному складі роздавала газету колегам з інших країн і чула позитивні відгуки і думки, що видання англійською треба особливо підтримувати»

За словами Гліба Головченка, на порядку денному конгресу — питання викликів сучасних підходів проти традиційної журналістики, аналіз проблем «атаки» на принципи та стандарти, що в цілому світі відбувається на тлі цифрової революції.

Нагадаємо, що МФЖ представляє понад 600 тисяч журналістів з 140 країн і є найвпливовішим голосом журналістів у світі. Федерація об’єднує національні журналістські організації. Головні теми конгресу — захист прав журналістів, зміцнення свободи слова та свободи вираження поглядів, боротьба з насильством проти журналістів. Нині Україну на конгресі представляють шість делегатів.

Вадим ЛУБЧАК, «День»
Газета: 
Рубрика: