Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

«Хороший спосіб повернутися до мистецтва»

У Сінгапурі представили гігантську надувну скульптуру американського художника KAWS
19 листопада, 2021 - 09:23
ЛЮДИ ВИГУЛЮЮТЬ СОБАК ПОВЗ 42-МЕТРОВУ НАДУВНУ ХУДОЖНЮ ІНСТАЛЯЦІЮ KAWS «COMPANION», СТВОРЕНУ ХУДОЖНИКОМ БРАЯНОМ ДОННЕЛЛІ, У МАРИНА-БЕЙ У СІНГАПУРІ / ФОТО РЕЙТЕР

Минулими вихідними в Сінгапурі виникла казусна ситуація із роботою Браяна Донеллі, котрий працює під псевдонімом KAWS: коли його 42-метровий твір мистецтва уже був готовий до публічного огляду, через судову суперечку виставку було заборонено. Це, втім, не завадило багатьом відвідувачам її сфотографувати і оглянути через огорожу, інформує www.msn.com Та заборону було знято вже 16 листопада.

Щодо персонажа виставки KAWS: HOLIDAY, то він створений за зразком Міккі Мауса від Disney, розповів сам митець ресурсу cnalifestyle.channelnewsasia.com. Його серія більш масштабних персонажів черпає натхнення з таких, як Арахіс, Вулиця Сезам і навіть Сімпсони (грайливо переосмислені як «Кімпсони»), пише CNALifestyle і додає, що роботи Доннеллі мають шалений успіх у світі мистецтва та дизайну.

«Мені, як художнику, подобається спілкуватися з широкою аудиторією. Я відчуваю, що мистецтво справді має бути для всіх», — сказав він CNA Lifestyle. Крім того, поділився своїми міркуваннями щодо комерціалізації творчості:  «Я пам’ятаю, що в 90-х це було так: ти можеш бути комерційним художником, ти можеш бути прекрасним художником, але вони ніколи не зустрінуться. Я завжди ігнорував це, але тепер стало прийнятним і звичним для людей робити комерційні проєкти». Зараз митець прагне розширити межі своєї діяльності, у тому числі й у сфері відеоігор.

Щодо представленої в Сінгапурі серії HOLIDAY митець пояснив, що він хотів, щоб його скульптури викликали відчуття відпочинку в басейні, коли ти лежиш та дивишся угору без нікого навколо. «Це спокійне відчуття, — сказав він, зазначивши, що скульптура здавалася влучною в той час, коли люди виходять з пандемії. — У світі багато чого відбувається, і я вважаю, що це хороша нагода просто виділити простір і насолодитися твором мистецтва...Думаю, що такі роботи на свіжому повітрі — це хороший спосіб повернутися до мистецтва».

Газета: 
Рубрика: