Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

International Emmy Awards в Україні

Що це значить для вітчизняної телеіндустрії
18 квітня, 2008 - 00:00

За ініціативи ІТК в Україні вперше пройде європейський пів фінал Міжнародної телевізійної премії International Emmy Awards 2008. Подія відбудеться з 28 червня по 1 липня 2008 року в Києві.

Це дуже визначна подія не лише для телевізійного простору України, а для країни загалом. По-перше, наші телевізійники безпосередньо зможуть поспілкуватися з американськими колегами і обмінятися досвідом. Адже група експертного журі, яка обирається спільно з Міжнародною академією телевізійних мистецтв та наук, включає як українських, так і міжнародних представників кіно- та телеіндустрії, кіновиробників та представників медіа. По-друге, зможуть реально подивитися на вироблення власного продукту. А по-третє, американські колеги зможуть ознайомитися зі звичаями та особливостями України.

Міжнародні члени журі оцінюватимуть подані роботи за двома номінаціями «несценарні розважальні програми» (наприклад, реаліті-шоу, ігрове шоу, ток- шоу, церемонії нагородження) та «комедії». Визначені роботи будуть висунуті на фінальний тур голосування у вересні.

У якості приймаючої сторони ІТК долучається до провідних міжнародних компаній та організацій, які спільно з Міжнародною академією телевізійних мистецтв та наук визначають кращі роботи в галузі телебачення за межами Сполучених Штатів.

Приймаюча сторона є членом Міжнародної академії. Всі кроки та заходи з оцінювання робіт проводяться у чіткій відповідності з суддівськими процедурами Міжнародної премії International Emmy Awards. Повний список країн та організацій, що проводять регіональні оцінювання робіт в 2008 році, будуть доступні на веб-сайті: www.iemmys.tv.

Фіналісти міжнародної премії International Emmy Awards 2008 будуть оголошені 13 жовтня під час прес-конференції на MIPCOM в Каннах, у Франції. А нагородження пройде під час 36 ї Гала-церемонії вручення нагород International Emmy Awards в Нью-Йорку 24 листопада 2008 року.

Катерина КОТЕНКО, виконавчий директор Індустріального телевізійного комітету:

— Це важлива культурна та бізнесова подія для вітчизняної телеіндустрії, адже роботи, подані українськими телеканалами в різних категоріях, привертають увагу до України не тільки як до країни, яка приймає International Emmy Awards, а свідчать про те, що представники телеіндустрії впевнені в тому, що їхні програми та передачі власного виробництва є гідними претендентами на високу оцінку та визнання найпрестижнішою телевізійною премією у світі.

Це також можливість для представників телеіндустрії поспілкуватися та обмінятися досвідом із фахівцями та експертами, представниками телеіндустрії з різних країн світу.

Рішення Еммі затвердити заявку ІТК про проведення півфіналу International Emmy Awards в Україні свідчить про хороші робочі стосунки, які ІТК підтримує й із іншими міжнародними організаціями в галузі телебачення. Що стосується досягнень телеіндустрії — будемо слідкувати за переможцями International Emmy Awards та інших телевізійних премій та фестивалів та вболівати за наші телеканали.

Підготовка до проведення півфіналу проходить у чіткій відповідності до правил, розроблених International Emmy Awards та визначених у спеціальному керівництві до проведення півфіналу, яке налічує понад 50 сторінок.

ІТК провів попередні переговори з кількома готелями, щоб визначитися, де працюватиме журі з оцінювання поданих робіт. Ведеться робота по формуванню команди журі, яка складатиметься з українських представників телеіндустрії. Ведеться робота з підготовки технічного обладнання. Також з International Emmy Awards узгоджується план перебування в Україні представників міжнародного журі.

Ірина КОНОНЕНКО, «День»
Газета: 
Рубрика: