Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Марафон до Дня Перемоги — на СТБ

7 травня, 1999 - 00:00


9 травня телеканал СТБ проведе телевізійний марафон, присвячений Дню Перемоги.

Починаючи з 19.00, живий ефір з'єднуватиме студію телеканалу СТБ, куди приходитимуть гості, з Хрещатиком, звідки відбуватимуться прямі включення. В програмі проведення марафону — хроніка святкування Дня Перемоги в Києві 9 травня 1945 року та хроніка цього ж свята, але року 1999; репортажі регіональних кореспондентів про відзначення свята в інших містах України. Ветерани вітатимуть зі святом своїх фронтових товаришів, лунатимуть незабутні пісні. Журналісти СТБ розкажуть про надзвичайні воєнні долі.

Але в святковий день телеканал СТБ не обмежиться традиційними привітаннями, а й запросить до несвяткової розмови. Чим повоєнне покоління може допомогти людям, яких не здолала війна, але сьогодні знищує байдужість суспільства? Напевне, тільки найсміливіші політики відгукнуться на запрошення обговорити шляхи вирішення соціальних проблем ветеранів. Адже прямий ефір телемарафону передбачає чимало дзвінків до студії і чесну, без популізму, розмову.

Телеканал СТБ уже має чималий позитивний досвід у організації телемарафонів. Нагадаємо, що перший з них, який і досі згадують глядачі, «Нова влада», було присвячено парламентським виборам 1998 року й відбувався він безпосередньо в ніч після виборів. Другий марафон відбувався в день похорону В'ячеслава Чорновола й був присвячений його пам'яті. Телекритики провідних газет зазначали тоді, що тональність марафону визначили дзвінки глядачів, у яких був, по суті, весь спектр громадської думки і суспільних емоцій...

Телемарафон, присвячений Дню Перемоги, покликаний продовжити живе спілкування з глядачами. Громадська думка надто важлива сьогодні для того, щоб змінити наше життя на краще.

В одному з листів, що надійшли на адресу телеканалу СТБ після проведення телемарафону пам'яті В. Чорновола, глядач із міста Лубни закликає: «Я вас прошу, не мовчіть, поки в народу ще рана болить від утрати дорогої йому людини! Продовжуйте діалог із народом, навчайте його демократії, запрошуйте до розмови політиків, яким не байдужа доля держави. Хтось повинен пробудити країну. Думаймо про наше майбутнє й про майбутнє наших дітей!»

Прес-служба телеканалу СТБ
Газета: 
Рубрика: