Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Месидж – зробити світ більш стійким

Медіа — про перший офіційний візит принца Вільяма до Дубая
18 лютого, 2022 - 11:11
ФОТО REUTERS

«Герцог Кембриджський приземлився в Дубаї, щоб представити Велику Британію та обговорити досягнення «більш стійкого світу» через свої екологічні проєкти, — інформувало ВВС про подію, що відбулася днями. — Принц Вільям сказав, що він «схвильований» відвідати місто в Об’єднаних Арабських Еміратах (ОАЕ), що стало його першим великим закордонним туром з 2019 року. Він приєднається до заходів, що демонструють британські таланти на Dubai Expo 2020».

Також саме у британському павільйоні Вільям узяв участь в естафеті передачі королівського кийка, що передує Іграм Співдружності 2022 року. Як повідомляв раніше «День», у межах Dubai Expo, що триватиме до 31 березня, свою культуру та інновації демонструють понад 190 країн. При цьому ВВС звертає увагу, що «минулого року Європейський парламент закликав країни-члени не брати участі в Expo, а компанії відмовитися від спонсорства». У його резолюції ішлося про «систематичні переслідування правозахисників, журналістів, адвокатів та вчителів, які висловлюються на політичні питання та питання прав людини в ОАЕ». Та Міністерство закордонних справ ОАЕ відкинуло всі звинувачення.

Під час візиту принца Вільяма в Дубай одна з його благодійних організацій, United for Wildlife, запустила відділення на Близькому Сході та Північній Африці (MENA). Робота цієї організації спрямована на запобігання незаконному обігу та полюванню на тварин.

Герцог Кембриджський привернув увагу і до Earthshot Prize — ініціативи, заснованої Королівським фондом. Ідеться про п’ять премій у розмірі 1,35 мільйона доларів США (1 мільйон фунтів стерлінгів) за інноваційні ідеї для боротьби зі зміною клімату, пише english.alarabiya.net: «Організатори повідомили, що нагороди вручатимуться щороку до 2030 року з метою вирішення деяких з найбільш гострих екологічних проблем у світі».

А агентство Reuters тим часом нагадало, що шість еміратів ОАЕ перестали бути британськими протекторатами 50 років тому, коли вони утворили федерацію. Сьомий приєднався в 1972 році. «Візит на прохання зовнішньополітичного відомства Великої Британії відбувся, оскільки воно прагне поглибити торговельні зв’язки з багатими арабськими державами Перської затоки в межах своєї стратегії після Brexit, — ідеться в повідомленні агентства. — Багаті на нафту ОАЕ минулого року пообіцяли інвестувати 10 мільярдів фунтів стерлінгів у Велику Британію і заявили, що хочуть укласти з нею договір про вільну торгівлю. Але оскільки Британія прагне до глобальної взаємодії після Brexit, опозиційні законодавці та учасники кампанії розкритикували уряд за те, що він віддає перевагу бізнесу, а не правам людини».

«Хоча британський монарх має мало практичних повноважень, він надає Британії певну «м’яку» силу в глобальних дипломатичних відносинах. Принц Чарльз, батько Вільяма і перший у черзі на престол, багато разів відвідував Перську затоку і розвивав міцні зв’язки з регіоном», нагадує Reuters.

На фото: Британський принц Вільям розмовляє з британською колишньою метальницею списа Тессою Сандерсон і британським велосипедистом Едом Кленсі під час естафети передачі королівського кийка для Бірмінгема-2022 у павільйоні Великої Британії на Expo 2020 в Дубаї, Об’єднані Арабські Емірати, 10 лютого 2022 року.

Газета: 
Рубрика: