Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

На шість місяців

Crew Dragon-3 компанії SpaceX із чотирма астронавтами на борту стартував до Міжнародної космічної станції
12 листопада, 2021 - 10:58
ФОТО REUTERS

Космічний корабель Crew Dragon-3 американської компанії Ілона Маска SpaceX із чотирма астронавтами на борту стартував до Міжнародної космічної станції (МКС). Про це у четвер, 11 листопада, повідомили у прес-службі Національного управління США з аеронавтики та дослідження космічного простору (NASA).

Запуск із використанням важкої ракети-носія Falcon 9 було здійснено 10 листопада о 21:03 за часом Східного узбережжя США (11 листопада о 05:03 за київським часом) зі стартового майданчика 39А Космічного центру імені Кеннеді на мисі Канаверал (штат Флорида), інформує www.dw.com

До складу екіпажу Crew Dragon-3 входять астронавти NASA Раджа Чарі (командир місії), Том Маршберн (пілот) та Кайла Беррон, а також астронавт Європейського космічного агентства (ESA) німець Маттіас Маурер (Matthias Maurer). Вони працюватимуть на станції шість місяців — до квітня 2022 року.

«Дойче велле» інформує також, що 51-річний Маттіас Маурер стане 12-м за рахунком німцем, який здійснить космічний політ, четвертим німцем, який побував на МКС, і першим німцем, якого туди доставить Crew Dragon. Маурер родом із міста Санкт-Вендель у федеральній землі Саар. Він вчений конструктор. Досі Німеччина відправляла до космосу лише чоловіків. Але наприкінці березня ESA відкрило набір для нової програми підготовки астронавтів для польотів до МКС, наголосивши на різноманітності. Взяти участь у конкурсі тепер змогли і жінки. Причому, як показали відбіркові конкурси, які вже кілька років проводяться в Німеччині в межах спеціально створеної ініціативи Astronautin, у ФРН є безліч гідних кандидатів в астронавти серед жінок.

Нагадаємо,у ніч на вівторок, 9 листопада, на Землю після відстиковки від МКС повернувся екіпаж корабля Crew Dragon-2 — астронавти NASA Меган Макартур та Шейн Кімбро, астронавт ESA Томас Песке та японський астронавт Акіхіко Хосіде. Вони провели на орбіті 199 днів.

На фото: Астронавт Європейського космічного агентства (ESA) Маттіас Маурер з Німеччини жестикулює під час виходу з приміщення екіпажу для запуску на борту ракети SpaceX Falcon 9 під час місії на Міжнародну космічну станцію в космічному центрі Кеннеді на мисі Канаверал, Флорида, США, 10 листопада 2021 р. Фото Рейтер

Газета: 
Рубрика: