Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Насичений день в Оксфорді

Герцогиня Корнуольська під час візиту до славетного університету відвідала виставку, відкрила науковий центр та посадила горобину
4 лютого, 2022 - 11:01
ФОТО REUTERS

«Герцогиня Корнуольська провела напружений день в Оксфорді. Завзята читачка і пропагандистка начитаності, Камілла завітала до Бодліанської бібліотеки в Оксфордському університеті» — інформує royalcentral.co.uk. Найбільшій університетській бібліотеці у Сполученому Королівстві понад 400 років, і Камілла відвідала її виставку, присвячену 400-річчю публікації книги Роберта Бертона «Анатомія меланхолії». Відомий романіст сер Філіп Пуллман (до речі, його книги широко представлені й українською мовою) супроводжував герцогиню під час її візиту. «Важливою частиною візиту була пропаганда читання. Герцогиня відвідала читальний зал Маккерраса, підписала книгу відвідувачів бібліотеки та зустрілася зі студентами та співробітниками», ідеться на сайті. У повідомленнях медіа ідеться також, що герцогині показали деякі бібліотечні скарби, зокрема в консерваційній студії бібліотеки вона переглянула Шелдонський гобелен з картою Оксфордшира, що виставлений уперше за століття, і їй показали Бодліанський бестіарій, рукопис ХІІІ століття про царство тварин, відоме на той час.

«Виступаючи під час візиту королівської особи, Пуллман додав: «Це чудова річ, що член королівської сім’ї проявив такий активний інтерес до того, що завжди було найбільшою силою [Великої Британії], а саме її письменників, її авторів, її поетів та драматургів і прозаїків». Він похвалив її роботу, яка пропагує цінність літератури, включно з її книжковим клубом «Читальний зал» у Instagram та її заступництво, пов’язане з літературою», — цитують письменника на університетському сайті www.oxfordstudent.com.

«Після бібліотеки Камілла відвідала лікарню Оксфордського університету і відкрила крило Марсели Ботнар, найновіший університетський заклад Ботнарського інституту скелетно-м’язових наук. У цьому крилі науково-дослідний центр Ботнар зосереджується на ортопедії, реабілітації та ревматології. Її Королівська Високість побачила Чисту кімнату, першу у Сполученому Королівстві, де створюються біомедичні інструменти. Камілла також зустрілася з дослідниками», пише royalcentral.co.uk. А крім того, для The Queen’s Green Canopy (QGC), ініціативи з нагоди святкування платинового ювілею королеви цього року, герцогиня посадила на території крила Марсели Ботнар горобину.

Медіа також звернули увагу на піднесений настрій Камілли під час візиту, а також її вбрання, вони назвали її образ «невимушено шикарним». «Герцогиня одягла темно-синє твідове пальто в поєднанні з королівською синьою сукнею та білою блузкою з гофрованим коміром і стильними перлинними сережками», — описує його www.dailymail.co.uk.

Ольга ХАРЧЕНКО, «День»
Газета: 
Рубрика: