Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Найвища гора на острові Ява ожила

Від виверження вулкана в Індонезії загинули вже 39 людей
10 грудня, 2021 - 11:42

Кількість загиблих унаслідок виверження гори Семеру в Індонезії зросла до 39, повідомила влада в середу, рятувальники продовжували намагатися дістати більше тіл під загрозою подальшої вулканічної активності, інформує Bangkok Post. Найвища гора на острові Ява ожила в суботу, викидаючи в небо вулканічний попіл і дощ гарячої грязюки на села, що змусило понад 4 тисячі людей панічно втікати зі своїх домівок до тимчасових притулків. За словами медиків у притулках в районі Лумаджанг, евакуйовані скаржилися на кашель, хвороби грудної клітини та діарею.

У середу ввечері речник пошуково-рятувального агентства Індонезії повідомив, що 12 людей досі вважаються зниклими безвісти. Рятувальники перебувають у небезпечних умовах, шукаючи тіла, поховані під брудом та завалами зруйнованих будинків. Глава вулканологічного агентства країни сказав, що все ще існує ймовірність «вторинних вивержень» і попросив людей триматися подалі, пише www.bangkokpost.com.

Видання нагадує: Індонезія має понад 130 діючих вулканів і знаходиться на Тихоокеанському вогняному кільці, де зустріч континентальних плит викликає часту вулканічну та сейсмічну активність.

На фото: Рятувальник стрибає через шлях лавового потоку під час операції в районі, який постраждав від виверження вулкана Семеру, в районі Лумаджанг, провінція Східна Ява, Індонезія, 8 грудня 2021 року. Фото Рейтер

Газета: 
Рубрика: