Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

НЕ-«НА-Добробут»

В Одеській області журналісту пригрозила вбивством… директор підприємства
8 серпня, 2013 - 17:46

За те, що журналіст Сергій Ярошенко звернувся зі скаргою до виконкому Котовської міськради на роботу ПП "НА-Добробут", директор цього підприємства Наталія Войцеховська публічно пригрозила йому вбивством, як свідчить сам журналіст. За його словами, погроза депутата міськради від Партії регіонів прозвучала в присутності працівника міськради Олександра Плахотного. При цьому чиновник О. Плахотний лише кивав головою, коли депутатка кидала погрози на адресу журналіста.

С. Ярошенко звернувся за підтримкою до місцевих колег-журналістів, що надали інциденту розголосу, а народний депутат України Павло Кириленко від ВО «Свобода» 30 липня звернувся з депутатським запитом до Генерального прокурора України, щоб наглядове відомство дало правову оцінку діям регіонала Н. Войцеховської. Приводом до погрози, як стверджує С. Ярошенко, стало те, що він від імені мешканців мікрорайону звернув увагу керівництва міськради на незадовільну роботу ПП "НА-Добробут", що обслуговує 49 житлових будинків. Директор підприємства Н. Войцеховська, що надає послуги містянам з утримання житла в мікрорайоні Черемушки та селищі цукрового заводу, не стерпіла викриття з боку журналіста, розраховуючи на безкарність з боку правоохоронних органів. Оскільки вже «неодноразово особисто брала участь у побитті громадських активістів», як зазначається у депутатському запиті П. Кириленка, «хоча подібна поведінка є неприпустимою для депутата та громадянина України загалом. Ігнорування цього факту та бездіяльність зі сторони правоохоронних органів може спричинити шкоду журналісту Сергієві Ярошенку (псевдонім – Левітаненко). Це буде розцінено як втілення в життя погроз депутата».

Тим часом у прес-службі прокуратури Одеської області повідомили «Дню», що за фактом погрози фізичною розправою з боку депутата Котовської міськради місцевому журналісту розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 129 КК України (погроза вбивством). Досудове розслідування доручено Котовському райвідділу міліції.

Михайло АКСАНЮК, Одеса
Рубрика: