Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

«Не забуваймо молитися за хворих»

Після перебування в клініці Папа Римський повернувся до Ватикану
16 липня, 2021 - 12:04
ФОТО REUTERS

Десять днів, від 4 до 14 липня, тривала госпіталізація Папи Франциска в римській лікарні ім. Аґостіно Джемеллі, де він був прооперований на кишечнику та провів курс післяопераційної терапії та реабілітації, повідомляє www.vaticannews.va. У середу вранці Святіший Отець був виписаний з клініки. «Перед тим, як повернутися до «Дому святої Марти» у Ватикані, —  повідомив речник апостольської столиці, —  Папа поїхав до базиліки Santa Maria Maggiore, де перед іконою Пречистої Діви Salus Populi Romani подякував за успішний результат хірургічної операції, піднісши до Неї молитву за всіх хворих, особливо, за тих, з якими зустрічався під час своєї госпіталізації».

Папа Франциск також подякував через Твіттер усім, хто супроводив його своїми молитвами під час перебування в лікарні. Він написав:  «Дякую всім, хто був близьким зі мною з молитвою та любов’ю протягом днів госпіталізації. Не забуваймо молитися за хворих і за тих, які опікуються ними».

Адже відразу після оголошення про госпіталізацію Папи з усього світу почали надходити, особливо, через соціальні мережі, слова близькості та побажання швидкого та повного одужання. Побажання надходили від Глав держав і урядів, очільників християнських конфесій та лідерів інших релігій. Особливо зворушливими були слова підтримки від хворих дітей, ідеться в повідомленні www.vaticannews.va.

На фото: Папа Римський Франциск проводить недільну молитву «Ангел Господній»  з балкона клініки ім. А. Джемеллі в Римі, Італія, 11 липня 2021 р. Фото Рейтер

Газета: 
Рубрика: