Відтоді як Олександр Пономарьов закінчив консерваторію і виписався з гуртожитку, до плити він не підходив. Хоч смутно пригадує, що готувати йому подобалося — це був творчий експеримент. Повернути флер юності Пономарьову допоможе новий кулінарний ТБ-проект, який стартує 24 грудня на «1+1». Програма з масштабною назвою «Смачна країна» вирішила випробувати співака в іншому амплуа і запросила на роль ведучого-кулінара. «Я розумію, що це — не моя професія, — виправдовується Пономарьов. — І для мене подібна пропозиція була несподіваною. Але потім я подумав — чому б не показати всім, що я вмію й це робити». Аби проект виглядав уже цілком натурально і незаяложено, «1+1» вирішив влаштуватися прямо на домашній кухні Пономарьова. На цьому знімальному майданчику ведучий, за його словами, почувається більш розкуто та комфортно. Хоч перші проби програми йому довелося провести у себе на дачі, де Пономарьов готував, як це не банально, плов. Але! Добре відому нам страву йому довелося робити на багатті.
У самій програмі, звичайно ж, пленерів та барбекю не спостерігатиметься. Зате «Смачна країна» пропонує екскурс лабіринтами національної української кухні, — як відомо, природа її надто різноманітна та поліфонічна. Так студії Пономарьова на кухні чергуватимуться з репортажами Костянтина Грубича з глибинки. От він-то якраз під керівництвом шеф-кухарів на місцях і біля печі стоятиме, і мед качатиме, і рибу ловитиме, і птицю патратиме. Ідея репортажів Грубича носить не просто інформаційний, а й драматургійний характер. Кулінарне «відрядження» Костянтина буде пов’язане з публічною персоною, яка народилася в місці «заслання» журналіста-кухаря. Вивчивши всі особливості місцевої кухні та дослідивши походження гастрономічних пристрастей тих, хто «родом звідси», Костянтин відкриває карти. А карта «Смачної країни» стає не лише більш різнобарвною, а й більш особистісною. Хіба не цікаво дізнатися, хто з наших знаменитостей особисто куштував жаб’ячі лапки — національну страву одного з одеських регіонів?