Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Новий рецепт «Сніданку з «1+1»

13 квітня, 2007 - 00:00
ОЛЕГ ПАНЮТА

Ранок щоразу — новий. Це як річка, у котру не увійдеш двічі. Але є в цьому новому i непорушне: дорогi нам люди, з якими життя стає прекрасним, наявність незмінних речей, з якими приємно зустрічати цей ранок. Для глядачів «1+1» 16-те квітня почнеться з ранкової константи каналу — розважально-інформаційної програми «Сніданок із «1+1», але тепер це буде зовсім нова передача, починаючи від внутрішнього наповнення й закінчуючи обличчями ведучих. Відтепер проект знаходиться в руках команди Олега Панюти, який має твердий намір налаштовувати глядачів на бадьорий, активний і життєстверджуючий заряд, який не залишатиме людину протягом усього дня. І так — щоранку. Сам же Олег теж з’явиться у кадрі разом із Яніною Соколовою, як ведучий програми. Інший тижневий тандем, який прийде на зміну першій парі, складуть Тала Калатай і Костянтин Онищенко. «Попри всі тягарі та негоди ранкових ефірiв, — зауважує Олег Панюта, — я все одно із задоволенням працюю в них, тому що це можливість поспілкуватися з глядачем. Мені завжди здається, що, якщо я віддаю гарний настрій глядачеві, він це відчуває, i його ставлення до каналу та до людей, які спілкуються з ним із ранку, змінюється на краще. А це потім іде далі та відбивається на всіх людях, які зустрічаються з цією людиною протягом дня».

Важливий акцент у численних рубриках, які наповнюють програму — це користь: користь від порад, які допоможуть подолати щоденні проблеми; користь від інформації, якою можна скористатися, не мудруючи лукаво; користь від продемонстрованих наочно історій і особлива користь — від посилання гарного настрою, з яким так добре розпочинати будь-яку справу, а не лише ранок. Тут розкажуть, як можна відпочити за 200 гривень в українському обласному центрі чи як відвідати екзотичні країни за 1000 грн., використовуючи гарячі акції або можливості туристичних операторів. Чи як відкрити для себе дива України i не витратити ні матеріальних ресурсів, ні часу. Інколи для цього досить просто знайти в околицi Києва невеличку церкву із фресками, виконаними за ескізами Растреллі...

Хто з нас сьогодні не користується транспортом? Практично всі пересуваються дорогами на колесах — персональних чи громадських. Тому автомобільна рубрика тепер переходить на щоденний режим, адже є безліч речей, які нам краще знати, аніж бути необізнаними — наприклад, що робити таа як реагувати, якщо в автобусі відбулося НП, як стояти у маршрутці, щоб не було нестерпно боляче та чи розраховувати на подушку безпеки у своєму особистому автомобілі, як на панацею від усіх лих.

Якщо приготування сніданку для вас — вельми обтяжлива справа, то у фахівців кулінарної сторінки є ідеї, як смачно, недорого та якісно приготувати собі страви протягом трьох хвилин. У цьому ракурсі для тих, хто полюбляє господарювати, дуже доречною стане рубрика «Продано», де детально роз’яснять, який колір, які прожилки й структура має бути у м’яса, яке можна вживати в їжу без негативних наслідків. «Ми допомагаємо обрати якісний товар за оптимальною ціною, — розповідає Олег Панюта. — Адже сьогодні це може бути м’ясо, завтра — рис для плову, післязавтра — чайник із терморегулятором чи без нього, або із золотою спіраллю. Той, кому це потрібно — зрозуміє сам та обере для себе те, що підійде саме йому. Якщо це рубрика «Жити здорово» — то тут дадуть поради щодо всього, що стосується нашого здоров’я, гарного якісного життя. Це питання психологічного кшталту: як поводитися в офісі, як поводитися з начальником, як спілкуватися з новим підлеглим або ж навпаки. Як на вулиці, користуючись суспільним транспортом і поспішаючи на роботу, не втратити той маленький заряд бадьорості, який тобі, теоретично, притаманний із ранку. Це i сімейні речі — наприклад, як правильно розбудити вранці дитину, щоб у неї був гарний настрій, не дивлячись на те, що вона сонна. Це — і прості рекомендації, як консервувати ягоди з найменшою втратою їхніх корисних властивостей, і народні методи лікування, й, знову ж, поради, які багато хто з нас, у принципі, знають, але не завжди використовують».

Гумористичні рубрики, некласичний гороскоп, гості у студії та, звичайно ж, — випуски ТСН. Люди, можливо, не усвідомлюють, але вони настільки звикли бути у курсі подій місцевого та світового масштабів, що без новин відчувають себе вирваними з контексту сьогоднішнього дня. «Запускаючи цей проект, поліпшуючи його якість, наповнюючи та насичуючи його гарними, якісними сюжетами, ми з iще більшою повагою ставимося до глядача, — говорить Олег Панюта. — Мені здається, що саме цей формат має право існувати в українському телеефірі. Тим більше, що такий формат гарного, якісного ранкового проекту може собі дозволити лише канал, який піклується про свого глядача. Наш глядач гідний цього — з ранку отримувати гарний продукт».

Світлана МАКСИМОВА
Газета: 
Рубрика: