Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Подіум з... оленями

У Фінляндії тривають змагання на Кубок світу з гірськолижного спорту
26 листопада, 2021 - 10:55
У Фінляндії тривають змагання на Кубок світу з гірськолижного спорту. Фото Рейтер

Незвичний подіум облаштували організатори змагань на заполярному курорті Леві. Так, переможниця у слаломі на етапі  Кубку світу Петра Влхова отримувала нагороду у присутності Санти та оленів. Це вже друга перемога словацької гірськолижниці у слаломі. Як передає sport.ua, обидва рази Петра випереджала американку Мікаелу Шиффрін і німкеню Лєну Дюрр.

За даними Вікіпедії, шлях гірськолижниці до перемог досить солідний. Так, на Олімпійських іграх в Сочі Влхова виступала в технічних дисциплінах і обидва рази потрапляла до тридцятки найсильніших, ставши 19-ю в слаломі і 24-ю в гігантському слаломі. Першу срібну медаль чемпіонату світу Влхова здобула на чемпіонаті 2017 року в командних змаганнях. На чемпіонаті 2019 року в шведському Оре вона виборола ще одну срібну медаль, цього разу в комбінації. В Оре вона стала чемпіонкою світу після перемоги в гігантському слаломі.

Додома, що Кубок світу з гірськолижного спорту Міжнародної лижної федерації (FIS) є провідною трасою для змагань з гірських лиж. Перший сезон стартував у січні 1967 року, а сезон 2021—2022 років знаменує собою 56-й рік поспіль для проведення Кубка світу FIS. Цей сезон розпочався в жовтні 2021 року в Зельдені (Австрія), і планується завершити в середині березня 2022 року на фіналі в Куршевелі/Мерібель (Франція).

Газета: 
Рубрика: