Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Політ на повітряних кульках...

Як новий вид екстремального спорту
4 вересня, 2020 - 12:37
ФОТО REUTERS

Сміливець Девід Блейн плаває в небі Арізони, піднявшись на зв’язці повітряних куль. Девід Блейн стрибнув з аеростата і приблизно 30 секунд вільно падав, перш ніж розгорнути парашут, щоб уповільнити свій спуск.

Сміливець виконав свій останній трюк у середу, піднявшись на майже 7600 метрів у небо Арізони, підвішений до скупчення повітряних кульок великого розміру, перш ніж безпечно стрибнути з парашутом на землю.

«Це як магія, здається, я плаваю в повітрі», — сказав Блейн по радіо своїй команді помічників, повернувшись на землю, обережно піднявшись з пустельної злітно-посадкової смуги в Пейджі, штат Арізона, з’єднаної з десятками аеростатів.

Так званий «екстремальний виконавець» вирушив у дорогу близько 7.30 за місцевим часом. Він поступово скинув невеликі ваги, щоб пришвидшити підйом, надягнув парашут у середині польоту і одягнув кисневу маску, коли наближався до висоти, на якій подорожує більшість комерційних авіалайнерів.

47-річний Блейн має історію виступів з витривалістю та високим ризиком. Його трюки включають замикання себе в мисці для риби, затримання в льодовій брилі на два дні на Таймс-сквер і 35-годинне вільне стояння на вершині тонкого високого стовпа в Нью-Йорку.

Трюк у середу тривав приблизно 30 хвилин. Блейн звільнився з кулі аеростатів і приблизно 30 секунд вільно впав, перш ніж розгорнути парашут, щоб уповільнити свій спуск.

«Ого, це було приголомшливо», — закричав Блейн, коли він повернувся на землю».

Аліса ПОЛІЩУК, «День»
Газета: 
Рубрика: