Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

«Портрети майбутньої королеви»

Медіа — про нові фото герцогині Кембриджської, опубліковані з нагоди її 40-річчя
14 січня, 2022 - 11:26

Минулого тижня Кенсінгтонський палац оприлюднив три нові фотографії Кейт, герцогині Кембриджської, на честь її 40-річчя. «Портрети з м’яким фокусом, створені ветераном італійської модної фотографії Паоло Роверсі, цього року вирушать у турне по Великій Британії, перш ніж будуть додані до постійної колекції Національної портретної галереї, патронесою якої є Кейт», — інформує агентство Reuters. На одній із фотографій зображено Кейт у профіль, вона дивиться вбік у білій сукні, схожій на весільну, при цьому добре помітна її сапфірова каблучка для заручин, яку раніше носила мати Вільяма, принцеса Діана. На іншому — єдиному кольоровому з трьох — Кейт у червоній сукні повертається до камери з широкою посмішкою. На третій фотографії Кейт у білому пальто з оборками, знову усміхається в камеру, описує агентство світлини. Всі три фотографії з нейтральним, непоказним фоном були зроблені в листопаді в ботанічному саду в К’ю, на заході Лондона, повідомляє Кенсінгтонський палац. Вони стануть частиною проєкту Національної портретної галереї під назвою «Повернення додому», в якому портрети відомих людей будуть виставлені поблизу місць, з якими вони пов’язані, пише www.insider.com. Портрети вирушать у тур до Беркширу, південна Англія, де Кейт виросла; Сент-Ендрюс, Шотландія, де Кейт познайомилася з Вільямом в університеті; і Англсі в Уельсі, де пара жила, поки Вільям служив на базі Королівських ВПС на острові, також ідеться в повідомленні Reuters.

The Guardian оприлюднила враження самого автора знімків, Паоло Роверсі: «Зробити портрет Її Королівської Високості герцогині Кембриджської було для мене справжньою честю і моментом чистої радості. Для мене це був глибокий і багатий досвід, незабутній момент. Я зустрів чудову людину, яка своєю позитивною енергією може нести надію всьому світу».

ФОТО РЕЙТЕР

Видання Insider також звертає увагу, що герцогиня часто обирає більш невимушений підхід до своїх фотосесій. «На картині Пола Емслі 2012 року зображена герцогиня в темно-синій блузці, увага зосереджена на її обличчі. Роя Ніккха, королівський редактор Sunday Times, пише, що Сенді Нейрн, тодішній директор Національної портретної галереї, згадує, як люди були шоковані, побачивши королівську особу, яка виглядає так приземлено. Майбутня королева так само підійшла до зйомок Vogue в 2016 році, позуючи в футболці і брюках у заміському будинку в Кембриджі. The Sunday Times повідомила, що Кейт часто скаржиться на те, що ЗМІ зосереджені на її моді, відволікаючи увагу від важливої роботи, яку вона робить», ідеться в матеріалі www.insider.com.

«На гламурних портретах, зроблених модним фотографом Паоло Роверсі, вона вбрана в сукні Alexander McQueen, а також сережки, які належали Діані, принцесі Уельській та інші, позичені королевою. Кетрін подякувала людям за «дуже добрі побажання з днем народження», а Роверсі за «ці три особливі портрети»», пише ВВС. «У 40 років життя герцогині, яка одного разу стане королевою, — це жонглювання між приватним і публічним», резюмує ВВС.

Медіа нагадують: Кейт приєдналася до королівської родини в 2011 році, вийшовши заміж за принца Вільяма, онука королеви Єлизавети, другого в черзі на престол. Опитування показують, що майбутні король і королева, які мають трьох власних дітей, зараз є найпопулярнішими членами королівської сім’ї після 95-річного монарха.

На фотографії, опублікованій Кенсінгтонським палацом, позує Кетрін, герцогиня Кембриджська, яка відзначила свій 40-й день народження 9 січня, у Кью-Гарденс, Лондон, Велика Британія. Фото зроблене в листопаді 2021 року та отримане Reuters 8 січня 2022 року.

Ольга ХАРЧЕНКО, «День»
Газета: 
Рубрика: