Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Про шум Всесвіту

27 травня, 2016 - 13:01
ФОТО НАДАНО ПРОГРАМОЮ «АРГУМЕНТ-КІНО»

Вночі з 29 на 30 травня о 01.25 у програмі «Арґумент-кіно» на телеканалі «1+1» дивіться ігровий повнометражний фільм режисера Сергія Маслобойщикова «Шум вітру» (2002), також — розмову з автором стрічки про витоки, контексти й загадки картини. А ще у програмі — кінотеатральні прем’єри, фестивальне життя й кінокалендар тижня.

Фільм українського режисера Сергія Маслобойщикова «Шум вітру» знято 2002 року на Кіностудії ім. Олександра Довженка. Сюжет стрічки ніби суто реалістичний, навіть побутовий і розгортається у сучасності. Але все дійство пронизане романтичними настроями, історіями та мотивами. Зокрема, ця картина, сказати б, дихає знаменитою баладою Вольфґанґа Ґете «Вільшаний король». У центрі фільму — три головні персонажі — батько, мати й син. Ідеться про складні взаємовідносини внутрішнього світу героїв з їхнім життям.

Сергій Маслобойщиков народився 1957 року в Києві. Має художню та кінематографічну освіти. Працював театральним художником. Поставив багато драматичних та оперних вистав в українських, а також угорських театрах. Лауреат міжнародних мистецьких премій. Від 14 років має кіноакторську практику. Автор двох короткометражних і двох повнометражних ігрових фільмів, що удостоєні фестивальних нагород. Також зняв низку документальних стрічок, остання з яких «Український арґумент», присвячена подіям Революції Гідності.

Володимир ВОЙТЕНКО
Газета: 
Рубрика: