Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Процес триває

Суд задовольнив одну із скарг «5 каналу», але про вирішення суперечки навколо частот говорити зарано
13 серпня, 2010 - 00:00

Київський апеляційний адміністративний суд визнав незаконною та скасував ухвалу про забезпечення адміністративного позову телерадіокомпанії «Музика ТВ» (холдинг «U.A. Inter Media Group») до Національної ради з питань телебачення і радіомовлення, а також передав адміністративну справу за цим позовом до окружного адміністративного суду міста Києва. Ухвали про такі рішення Київського апеляційного адміністративного суду юридичний відділ «5-го каналу» отримав 9 серпня.

Нагадаємо, що йдеться про суперечку навколо конкурсу щодо розподілу частотного ресурсу, який проводила Національна рада з питань телебачення та радіомовлення. За результатами конкурсу, найбільшу кількість частот отримали «5 канал» та «TBi». Телеканали групи «Інтер» не погодилися з результатами конкурсу та оскаржили їх у судовому порядку. «День» детально описував події, що розгорталися навколо «частотної війни».

Як розповів «Дню» директор юридичного департаменту телерадіокомпанії «НБМ» Олексій ГРАБЄЖОВ, своїми рішеннями суд розблокував роботу Нацради з питань телебачення та радіомовлення: «Справа у тому, що під час подачі позову телерадіокомпанія «Музика ТВ» подала клопотання, у якому просила заборонити Нацраді вносити змін до ліцензій на ефірне мовлення. Київський окружний адміністративний суд миттєво задовольнив це клопотання і фактично заблокував роботу Нацради. Ухвала ж Київського апеляційного адміністративного суду повернула Нараді передбачені законом повноваження».

Також справа за позовом телерадіокомпанії «Музика ТВ» передана до Окружного адміністративного суду міста Києва. Раніше «Музика ТВ» неправомірно подала позов до Київського окружного адміністративного суду, який розглядає справи, які стосуються Київської області, а не міста Києва. Суд, прийнявши до свого розгляду справу, яка повинна за всіма правилами розглядатися в іншому суді, фактично почав судовий процес із порушень. Ці порушення і були ліквідовані Київським апеляційним адміністративним судом.

— Після рішень Київського апеляційного адміністративного суду ми беремо участь у судовому процесі за позовом «Музики ТВ», який розглядатиметься у суді першої інстанції з початку. Але не слід забувати, що вже є судові рішення за позовами компаній «Кіно-ТВ» та «Служба інформації ТВ», які вони подали відповідно до закону до Окружного адміністративного суду міста Києва. Ці судові рішення оскаржені нами в апеляційному порядку, але судових засідань по поданих скаргах ще не було. А поки канал працює у звичайному режимі, — прокоментував ситуацію Олексій Грабєжов.

Вікторія СКУБА, «День»
Газета: 
Рубрика: