Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

У пошуках позитиву

На ICTV стартує новий проект
10 жовтня, 2008 - 00:00

Із 12 жовтня в ефір ICTV вийде цикл програм під назвою «Кому належить Україна?». Це спільний проект телеканала ICTV та газети «Коммерсантъ». У рамках телепередачі висвітлюється сучасна економіка України, а також її найпотужніші галузі та найвпливовіші люди. Програма розрахована на широку аудиторію і дозволить дізнатися причини багатьох політичних і економічних подій у країні. Та чи захищена вона від «джинси»?

— Ідеєю створення цього проекту слугував інтерес мешканців України до ситуації в країні, а також дефіцит якісної та правдивої інформації. Останніми роками події висвітлювалися непрозоро, тому населенню складно зрозуміти, що відбувається насправді. Наша мета — проінформувати людей про те, що вони мають право знати, — поділилася своєю думкою Оксана Соколова, продюсер програми.

Співпраця телеведучої ICTV та газети «Коммерсантъ» почалася півроку тому. За цей час творча група підготувала багато фактів, які цікавлять соціально небайдужих людей, які відчувають відповідальність за свою країну та її майбутнє.

— Ми ставили перед собою завдання намалювати загальну картину позитивних змін, що відбуваються у країні, а також розповісти про людей, які впливають на перебіг цих подій, — зазначив Андрій Гоголєв, генеральний директор видавничого дому «Коммерсантъ—Украина».

Не всім відомий, наприклад, той факт, що Україна розвивається, хоч і знаходиться у складній ситуації. Працює вітчизняна промисловість, у хімічній галузі за останній рік вироблено продукції на десять мільярдів доларів. За цим стоять люди, які відіграють певну роль в економіці країни, проте відомі лише вузькому колу.

Існує стереотип щодо того, що людина не може купити собі «Бентлі» та квартиру в центрі Києва, якщо вона не злодій і не шахрай. Але багато хто досягнув цього своєю працею. Просто нам ці особистості невідомі через їхню непублічність.

— Ми хочемо показати цих людей для того, аби була зрозуміла їхня діяльність у певних галузях і її результати в масштабах України. Це не рейтинг найуспішніших олігархів і не робота над замовленими матеріалами, а спроба максимально точно і правдиво описати дійсність, — прокоментувала Оксана Соколова.

Андрій Гоголєв вважає, що цей проект від початку захищений від «замовлення»:

— По-перше, гарантією того, що у проекті не з’являться замовлені матеріали, є люди, які підписуються під ним. По-друге, правду ж не замовляють, частіше буває навпаки. На цій підставі вже виникла криза довіри до журналістики в нашій країні. І це справді є проблемою. І, по-третє, — гроші не беруть ті, кому добре платять. Я гадаю, що в нас структура достатньо сильна, й особливих труднощів не виникне.

Катерина НОВИКОВА, спеціально для «Дня»
Газета: 
Рубрика: