Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Відновлення телевежі на Карачуні...

затримується через бюрократичну тяганину
27 травня, 2016 - 12:20
ФОТО HROMADSKERADIO.ORG

Вже другий рік на звільненій території Донбасу український сигнал доходить з ускладненнями. Днями стало відомо, що відновлення телевізійної вишки на горі Карачун поблизу Слов’янська гальмує відсутність дозволу від Державного архітектурного контролю. Про це на брифінгу в Краматорську сказав народний депутат, радник міністра інформаційної політики Олександр Бригинець, передає «ОСТРОв».

«Концерн радіомовлення, радіозв’язку та телебачення (КРРТ) не врахував зміни в законодавстві, що монтаж такої складності може початися тільки з дозволу Держархконтролю... Це проблема правової держави: все потрібно робити по закону, а це все відбувається дуже довго», — сказав Бригинець, висловивши надію, що відомство буде активніше працювати з документами з цього питання.

Він пообіцяв, що як тільки буде дозвіл і почнуться роботи, журналісти зможуть побувати на Карачуні і показати своїм глядачам і читачам процес монтажу.

Раніше у Міністерстві інформаційної політики обіцяли, що додаткова телевежа дасть можливість не лише подавати ефірний сигнал на західні території від Донецька, які зараз не мають до нього доступу через ландшафтні проблеми, а й забезпечить повноцінний прийом українських телеканалів у Донецьку і навіть Макіївці. Нагадаємо, на початку липня 2014 року, під час бойових дій, на Карачуні було знищено телевежу. В результаті значна територія північної Донеччини була позбавлена українського ефірного мовлення. Через технічні проблеми і тривалісь тендерних процедур відновлення телевежі затяглося на понад рік.

Підготувала Анастасія РУДЕНКО
Газета: 
Рубрика: