Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Візит до «Церкви на вулиці»

Принц Вільям та герцогиня Кембриджська підтримали увагою ініціативу з допомоги знедоленим
28 січня, 2022 - 11:27
ФОТО REUTERS

Минулого тижня британські герцог і герцогиня Кембриджські відвідали Бернлі, доволі депресивне місто за 240 миль на північний захід від Лондона. Там вони здійснили візит до громадського центру для вразливих і бездомних та до лікарні.

Центр, засновником якого є нині пастор, а до того наркоторговець і гангстер Мік Флемінг завдяки унікальній історії та ініціативі засновника вже потрапив у заголовки національних газет у Великій Британії, а BBC навіть зняло про нього документальний фільм. Мік Флемінг виріс у хорошій родині, але одного вечора, йдучи зі школи, зазнав насильства від чоловіка, і цього ж дня померла його сестра. Пообіцявши, що більше його ніхто не образить, Мік пішов у наркоторгівлю і гангстерство, але через понад 30 років круто змінив своє життя, повіривши в бога. «Церква на вулиці була створена у 2019 році з метою допомогти дедалі більшій кількості бездомних людей та вразливих і знедолених сімей у Бернлі», — пише місцеве видання www.burnleyexpress.net. А відкриття громадського центру стало можливим після того, як згаданий документальний фільм BBC зібрав 250 000 фунтів стерлінгів пожертв з усієї Великої Британії. «Пропонуючи притулок і безпечний простір для всіх у громаді, хто може відчувати труднощі, включаючи тих, хто має проблеми з психічним здоров’ям, хаб займає колишній тренажерний зал і забезпечує банк продуктів харчування, банк одягу, гарячий душ, пральні, кафе, групи відновлення, підтримку залежних та психічного здоров’я, доступ до кваліфікованого консультанта та безпечний простір для двохсот людей одночасно. Кілька тисяч людей пройшли через двері церкви в пошуках підтримки з моменту її створення. Зараз Мік веде перемовини з місцевою владою, зовнішніми агентствами підтримки та Національною службою охорони здоров’я з метою надання подальшої підтримки людям, які борються з проблемами психічного здоров’я», — інформує Burnley Express.

Пастор Мік запевнив королівське подружжя, що його благодійна організація має на меті «чинити реальний вплив», пише BBC, додаючи, що принц Вільям сказав пастору, що дивився програму про нього і був зворушений роботою благодійної організації. Після візиту Флемінг розповів виданню PEOPLE, що Вільям виявив велике співчуття до хлопчика на ім’я Дікон Гловер, мати якого померла минулого року. У розмові з Діконом принц сказав: «Я втратив маму, коли мені було 15, це важко, але стає легше, я вам обіцяю». Принц Вільям і Кетрін провели більше години в Бернлі, розмовляючи з волонтерами та слухаючи людей, які переживають кризу, інформує BBC.

«Вони були справді заангажовані, — розповів пастор People.com про герцога і герцогиню. —  Вони заохочують лідерство у цій сфері та створюють ініціативи навколо цього, і вони мають великий вплив. Нація покладається на них як на королівських осіб, оскільки вони наступне покоління, і вони роблять хорошу роботу. Вони роблять правильну справу і правильно». Герцогиня Кембриджська, додав він, «має пристрасть» до роботи з залежністю. «З її розмов можна побачити, що вона дуже обізнана. Щодо розмов, які вона мала з залежними та зі мною, я можу сказати, що вона розуміє діагнози та відсутність ресурсів для цього. Вона була дуже добре поінформована про всі питання», — цитує пастора People.com.

Також у Бернлі герцог і герцогиня Кембриджські відвідали громадську лікарню Clitheroe, щоб дізнатися про унікальні проблеми, з якими стикаються медичні працівники в сільській місцевості, і зрозуміти, як NHS Charities Together підтримує психічне здоров’я працівників на передовій. У лікарні подружжя подякувало персоналу за їхню роботу та зустріло 10-тижневого кокапу Альфі. Цуценя навчатимуть підтримувати пацієнтів та співробітників у фонді NHS Trust East Lancashire Hospitals разом із собакою-терапевтом Джаспером, завершує BBC.

На фото: Британський принц Вільям і герцогиня Кембриджська Кетрін відвідують Церкву на вулиці в Бернлі.

Ольга ХАРЧЕНКО, «День»
Газета: 
Рубрика: