Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Як потрапити на першу шпальту?

«День» оголошує нову номінацію для ХХ ювілейного Фотоконкурсу «Дня»! Надсилати роботи можна вже зараз!
10 листопада, 2017 - 12:42
ФОТО МИКОЛИ ТИМЧЕНКА / «День»

Як тільки закінчився демонтаж ХІХ Міжнародної фотовиставки «Дня» у столичній галереї «Лавра», ми... починаємо думати про нову. Звичайно, історія цьогорічної експозиції «Фото-Синтез» тільки починається — після урочистого старту в Києві вона традиційно відправиться заряджати «інтелектуальним киснем» міста України. Так, турне Фотовиставки «Дня»-2016 стало рекордним — найкращі світлини побували в 11 містах — від Львова до Маріуполя, від Ізмаїла до Ольгополя. Всього за 18 років існування фотолітопису в містах України відбулося вже 126 (!!!) фотовиставок «Дня», отримали нагороди 866 фотографів, а лік людей, які побачили наші світлини, очевидно, пішов на мільйони. Як ми кажемо, проводимо лікнеп для тих, хто не встигає читати книги — наші світлини з надзавданнями справляються з цим на «відмінно». Впевнені, що знімки-«антидепресанти» цьогорічного Фотоконкурсу відвідають ще більше міст. Вітамінізація «тверезим» оптимізмом і життєстверджуючою силою особливо потрібна сьогодні суспільству.

«Ми зробили талановитий знімок своїм союзником», — одного разу заявила Лариса Івшина. Світлини на наших шпальтах — це не просто елемент оформлення, а самостійна журналістська робота. Саме з такого особливого ставлення і народилася ідея фотоконкурсу — системного моніторингу життя країни. І цього року ми вводимо нову номінацію — «Фото першої «полоси». Якщо вам вдалося зробити наповнений ідеєю, оригінальний у своєму ракурсі знімок в жанрі прес-фото, і, на вашу думку, він може стати візуальним образом матеріалу — надсилайте. В тематиці не обмежуємо — від зйомки політичних та міжнародних подій до соціальних і культурних репортажів, від фронту до глибинки — всі сторони нашого сьогодення.

Надсилати роботи ви можете вже зараз на електронну пошту [email protected]. Всі вони будуть розглянуті і кращі — використані на перших шпальтах нашої газети. Автори таких світлин потраплять на ювілейну ХХ Фотовиставку.

Не пропустіть свій шанс!

Анастасія РУДЕНКО, «День»
Газета: 
Рубрика: