Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Як провести великий захід під час пандемії?

Розпочався найбільший у світі Франкфуртський книжковий ярмарок
16 жовтня, 2020 - 13:09
ЮРГЕН БООС, ДИРЕКТОР ФРАНКФУРТСЬКОГО КНИЖКОВОГО ЯРМАРКУ ПЕРЕД ПЕРШОЮ ПРЕС-КОНФЕРЕНЦІЄЮ У ФРАНКФУРТІ, НІМЕЧЧИНА / ФОТО РЕЙТЕР

Нагадаємо, Франкфуртський книжковий ярмарок має спадщину, яка сягає винайдення друкарні 500 років тому в сусідньому Майнці, і має намір кинути виклик коронавірусу, навіть якщо це означає переважно віртуальну подію без багатьох найбільших видавництв світу.

«Цього року як ніколи важливо, щоб відбувся Frankfurter Buchmesse», — сказав Юрген Боос, директор книжкового ярмарку.

Однією з перших великих виставок, яка планується продовжити з початку пандемії, жовтневий Франкфуртський книжковий ярмарок може стати шаблоном для індустрії подій, яка була зруйнована коронавірусом.

Майже 3000 ярмарків у всьому світі були скасовані або відкладені через блокування та обмеження поїздок, повідомляє німецьке видання M + A. Харальд Кеттер, керуючий директор Асоціації німецької виставкової галузі, заявив, що рішення Франкфурта продовжувати свою діяльність є «важливою віхою».

Німеччина була однією з небагатьох країн, яка порівняно добре впоралася з пандемією. Незважаючи на те, що в країні понад 200 000 випадків зараження, кількість загиблих (9 200 людей) значно менша за  показники Великобританії, де померло 45 000 людей.

Незважаючи на те, що нині у Німеччині знято багато обмежень щодо суспільного життя, великі заходи залишались забороненими до кінця жовтня, а пивний фестиваль Octoberfest у Мюнхені став однією з найвизначніших жертв.

Аліса ПОЛІЩУК, «День»
Газета: 
Рубрика: