Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Як стати всемогутнім

На каналі «1+1» розкажуть про зйомки українського фільму для дітей «Урок магії»
13 жовтня, 2017 - 11:37
ФОТО НАДАНО АВТОРОМ

Вночі з 15 на 16 жовтня, о 01.20 у програмі «Арґумент-Кіно» на телеканалі «1+1» ітиметься про український прем’єрний фільм «Урок магії» та міні-фестиваль «Молодість. Пролог».

Річ у тім, що найдавніший в Україні міжнародний кінофестиваль «Молодість», який традиційно мав би відбутися в Києві наприкінці жовтня уже всороксьоме, переноситься на травень наступного року. Аби компенсувати несподівану втрату, 21 і 22 жовтня відбудеться спеціальна подія під назвою «Молодість. Пролог».

За програмою дводенного міні-фестивалю заплановано прем’єру українського фільму «Мир вашому дому!», знятого режисером Володимиром Лертом на основі оповідань Шолом-Алейхема. Також відбудеться показ українсько-словацького фільму «Межа» з участю знімальної групи.

А ще фестивальна публіка, до якої можете приєднатися й ви, — у спеціальній програмі «Свобода» матиме змогу подивитися відреставровану стрічку Анджея Вайди «Людина з заліза» й низку інших ігрових і документальних фільмів, присвячених темі прав людини та боротьби проти тоталітаризму. І до всього — «Молодість. Пролог» представить конкурс короткометражних українських фільмів. Усе це відбуватиметься у столичному кінотеатрі «Київ».

Також в «Арґументі-Кіно» подаватиметься розгорнута інформація про кінотеатральні новинки. Передусім, це фільм Лідії Солдатенко «Урок магії» для дитячої аудиторії. Сюжет розгортається навколо чотирьох друзів-підлітків. Вони проводять виступ для дітей під назвою «Урок магії», під час якого неймовірним чином переносяться у справжній світ магії. І все це через злу чаклунку Герлінду, яка хоче за допомогою друзів досягти своєї мети — отримати надзвичайний артефакт і стати всемогутньою. Перед підлітками стоїть непросте завдання — побороти чаклунку, доки та не знищила реальний світ. Але найперше, що мають зробити друзі, — об’єднатися...

А ще на екрани виходять американська кінодрама «Гарні часи» (режисери — Бені і Джошуа Сефді), британсько-китайський бойовик «Іноземець» (режисер Мартін Кемпбел) із Джекі Чаном та Пірсом Броснаном у головних ролях, американський блокбастер «Геошторм» (режисер Дін Девлін) з Джерардом Батлером, а також канадсько-американська анімація «Мій маленький поні в кіно» (режисер Джейсон Тісен).

Насамкінець — телеесеї про німецького режисера Вернера Герцоґа, американського актора угорського походження Белу Луґоші та французького майстра кінодетективу, режисера Жана-П’єра Мельвіля.

Володимир ВОЙТЕНКО
Газета: 
Рубрика: