Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Яким має бути президент телекомпанiї?

Верховна Рада нарешті визначилася
7 жовтня, 2005 - 00:00

У вівторок Верховна Рада України ухвалила законопроект «Про порядок призначення керівників (президентів) Національної телекомпанії України і Національної радіокомпанії України та про припинення їхніх повноважень» з пропозиціями Президента України від 11.11.2004 (законопроект № 5459-д) в новій редакції, повідомляє Інститут медіаправа. За цей законопроект проголосувало 238 народних депутатів. Закон передбачає, що президентів НТКУ і НРКУ призначає Верховна Рада України за поданням Президента України. Також законом визначені професійні, вікові та інші вимоги щодо кандидатур на посаду президентів НТКУ і НРКУ, та підстави і порядок припинення їхнiх повноважень.

Даний законопроект був вперше прийнятий Верховною Радою України 21 жовтня 2004 року, однак президент (Кучма. — Ред. ) скористався правом вето. Тоді за нього віддали свої голоси 246 народних обранців. Восьмого вересня цього року Верховна Рада вже розглядала цей законопроект і не підтримала його. Відповідно до Регламенту законопроект вважався відхиленим і міг подаватися на голосування вдруге. Народні депутати внесли одну зміну до законопроекту під час його розгляду. Тепер для заслуховування звіту президента НТКУ або НРКУ потрібно 150 народних депутатів, а не 100, як було раніше.

Інститут медіаправа очікує, що нинішній Президент України знову скористається правом вето, оскільки прийнятий законопроект суперечить намірам Президента щодо реформи Національної телекомпанії України.

Газета: 
Рубрика: