Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Життєва філософія

На українському ТБ покажуть два короткометражні ігрові дебюти
3 червня, 2016 - 12:40
КАДР ІЗ ФІЛЬМУ «ОКСАМИТОВИЙ СЕЗОН» ОЛЕКСАНДРИ ХРЕБТОВОЇ / ФОТО НАДАНО ПРОГРАМОЮ «АРГУМЕНТ-КІНО»

Вночі з 5 на 6 червня о 00.45 у програмі «Аргумент-кіно» на телеканалі «1+1» дивіться два короткометражні ігрові дебюти — «Оксамитовий сезон» (2006) Олександри Хребтової та «Філософія» (2005) Алли Пасікової. Також — інформація про кінотеатральні прем’єри, фестивальне життя, календар тижня, українські кіноновини.

«Оксамитовий сезон» Олександри Хребтової 2006 року на фестивалі «Відкрита ніч. Дубль 10» було удостоєно одразу чотирьох призів — за найкращий професійний ігровий фільм, а також за операторську роботу і найкращим акторам — Ліні Будник та Анатолієві Бевзу.

Сюжет зворушливий та елегійний. Головні герої — немолоде подружжя, яке більшість свого життя присвятило турботі про ближніх. І нарешті, в них з’явилася можливість пожити «для себе», пофантазувати про власне майбутнє, що його залишилося не так і багато...

«Філософію» Алли Пасікової на тому ж фестивалі «Відкрита ніч» було нагороджено за найкращу режисуру, а сценаристка Олена Урсакі теж одержала приз — за найкращий сценарій.

Щемлива історія двох немолодих, але зворушливих у своїй наївності сільських чоловіків, чиє життя минає з відчуттям невикористаних можливостей. Вони згадують невдатливе минуле, втім, і сподіваються на майбутнє, намагаючись не втратити сенсу життя. Виконавці ролей у фільмі — Ярослав Гаврилюк та Микола Боклан.

Володимир ВОЙТЕНКО
Газета: 
Рубрика: