Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Для Смайлика

Львівська галерея проводить онлайн-продаж мистецьких робіт для порятунку хлопчика з Чернівецької області, у якого діагностовано СМА
17 грудня, 2021 - 14:26

У галереї "Зелена канапа" триває новорічно-різдвяна виставка. Вже 15-й рік поспіль митці, а їх цього року виставка зібрала сорок, представили роботи в живописі, графіці, склі, кераміці, скульптурі, авторській ляльці, дереві і не тільки, і це – традиційні і несподівані аллюзії на тему святкового духу зимових днів і святкових традицій. Автори – художники зі Львова, Ужгорода, Дніпра та Києва, і це, зокрема, Василь Ярич, Володимир Богуславський, Михайло Демцю, Петро Сипняк, Дарія Альошкіна, Петро Сметана, Роман Романишин, Андрій Петровський, Денис Струк, Інна Івасюк. 

«Друзі, у нас є чудове мистецтво і декор, вибирайте, яке ви можете придбати. Кошти підуть на допомогу маленькому хлопчику Владиславчику, – закликає власниця «Зеленої канапи» Олеся Домарадзька. – Його родині вже вдалося зібрати перший мільйон. Зупинятися не можна. На Миколая зробіть подарунок дитинці і собі. Мистецтво і благодійність разом!».

На сайті галереї також зазначено, що 9-місячному Владиславчику Камінному з Чернівецької області діагностували СМА (спінальна атрофія) 24 листопада. «В Україні з'явився ще один Смайлик, якому не можна дати перестати усміхатися. Ліки від цієї колись невиліковної хвороби існують! Але вони є найдорожчими ліками в світі!».

Експозиція у «Зеленій канапі» триватиме до 9 січня.

Долучитися до благодійності можуть всі охочі.

Деталі благодійного розпродажу – тут: https://fb.me/e/1UfLHRFCh

Тетяна КОЗИРЄВА, «День», Львів. Фото з ФБ-сторінки організаторів благодійного розпродажу.