Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Єллоустонський зубр як скарб

Збереження диких бізонів є однією з найскладніших проблем у національному природному парку США
17 грудня, 2021 - 09:52
ЗУБРИ ВІДПОЧИВАЮТЬ НА СНІГУ В ДОЛИНІ ЛАМАР, ЄЛЛОУСТОНСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ПАРК, ВАЙОМІНГ, США, 14 ГРУДНЯ 2021 РОКУ / ФОТО РЕЙТЕР

У Єллоустоуні проживає найважливіше стадо бізонів у Сполучених Штатах. «Дізнайтеся більше про можливе зникнення та відновлення цих чудових тварин, як вони переносять суворі зими та що їхнє виживання говорить про нашу здатність поділяти ландшафт з іншими видами», — запрошують на офіційному сайті Єллоустонського національного парку, що розташований в американському штаті Вайомінг.

Єллоустоун — єдине місце в Сполучених Штатах, де бізони жили безперервно з доісторичних часів. Єллоустонські зубри є винятковими, оскільки вони складають найбільшу в цій країні популяцію зубрів на державній землі. На відміну від більшості інших стад, ця популяція налічує тисячі особин, яким дозволено відносно вільно бродити ландшафтами Єллоустонського національного парку та деякими прилеглими районами Монтани. Зубри демонструють дику поведінку, як і їхні стародавні предки, збираючись під час сезону розмноження, щоб змагатися за пару, а також мігрують, що зумовлює використання нових зон проживання. Така поведінка дозволила успішно відновити популяцію, яка була на межі вимирання трохи більше століття тому, інформується на сайті НПП.

Де можна спостерігати бізонів на території парку? Протягом року в долинах Хайден і Ламар, улітку на луках, а взимку вздовж річки Медісон.

Газета: