Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

«Україна опинилася в центрі формування європейської нації»

31 грудня, 2015 - 11:11
ФОТО АРТЕМА СЛІПАЧУКА / «День»

Наприкінці року за доброю традицією «День» звернувся до своїх авторів, постійних читачів, партнерів та експертів із проханням відповісти на чотири запитання нашої новорічної анкети. Чесні відповіді з одного боку виступають «маркером» того, як країна провела рік, які шанси використала, а які безповоротно втратила. З другого — слугують певним прогнозом очікувань у 2016-му. Переконані, що вам цікаво буде з ними ознайомитися.

1. Чим вам найбільше запам’ятався 2015-й рік? Які події року, що минає, змінили Україну і світ?

2. Чим 2015 рік для вас особисто був особливим?

3. Кого вважаєте героєм і антигероєм року?

4. 2016-го наше видання відзначає 20-річчя свого існування. Ви і «День»: ваша історія.


Олексій КУЖЕЛЬНИЙ, художній керівник театру  «Сузір’я»:

1. Україна стала знаною, добре-, брутально-, ексцентрично-, і ще багато якою, але найголовніше знаною. Україна опинилася в центрі формування європейської нації не за мовою, традиціями, кордонами, а нацією — за культурою, інтелектом, екологічністю. Цей процес набирає сили щодня.

2. Я пишаюся тим, що світ від нас не відвернувся і щиро продовжую вірити в нас і допомагати нам. І ця допомога надихає обопільною радістю, взаємоповагою, щастям порозуміння. Інша справа як нею розпоряджаються і як ми дякуємо за неї.

3. Всі, хто пішов в політику, герой, і всі, хто досі звідси не вийшов, антигерой.

4. Разом із «Днем» твердішає сила мого м’якого знаку. Це історія 7300 днів, 175200 годин, 10512000 хвилин, 630720000 секунд незаспокоєнності. Щодня я надихаюсь «Днем».

Газета: 
Рубрика: