Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

«Книги «Дня» повертають не тільки пам’ять, а й самоповагу»

28 грудня, 2017 - 15:04
ФОТО МИКОЛИ ТИМЧЕНКА / «День»

В Україні триває війна на сході, й це є головним викликом для суспільства. На тлі певних позитивних кроків 2017-й запам’ятався, зокрема, «безвізом», частковим покращанням соціально-економічного рівня життя, успіхами на спортивній та культурній аренах; саме антитерористична операція та порушення прав людей в окупованому Криму стали в році, що минає, «маркерами» відчуття того, на яке майбутнє для країни спрямована політична та інтелектуальна еліти.

Традиційно ось уже понад 10 років «День» пропонує нашим читачам разом із нами підбити підсумки року, що минув, і дивитися в наступний. Експерти «Дня» вкотре зробили зріз часу нашого, без сумніву, історичного періоду, в якому українці випробовуються не лише на міцність, а й на спроможність виправдати згадану фразу, що прописана в паспорті держави.

Отже, наприкінці року наші автори, постійні читачі, партнери та експерти відповіли на три запитання, і в такий спосіб сформували «мозаїку» життя країни за 2017-й.

Переконані, вам цікаво буде з ними ознайомитися.

1. Чим рік, що минає, став для вас особливим?

2. Кого вважаєте героєм і антигероєм-2017?

3. 2017-го наша редакція відзначила 15-річчя Бібліотеки «Дня». Яку саме книгу з нашої Бібліотеки Ви б могли відзначити й рекомендувати іншим?


Галина БАБІЙ, відома теле- та радіоведуча:

1. Цей рік дав старт реальному реформуванню державних радіо і телебачення. Запущено механізм створення Суспільного мовника.

2. Героєм року вважаю кожного співвітчизника, котрий працював на утвердження України в її державних кордонах і, водночас, на політичній мапі світу. Це — різні люди, які робили різні справи. Робили добре, щиро, а тому — помітно: ті, хто боронив Україну на Донбасі; ті, хто перезапустив процес створення українського кіно; ті, хто провів на гідному рівні Євробачення-2017; ті, хто працював на отримання безвізового режиму з Європою; ті, хто, нарешті, ремонтував автошляхи...

Антигероїв не запам’ятовую. Шкода витрачати на негативне свій життєвий ресурс.

3. Це, безумовно, книжкова новинка «Дня» «Корона, або Спадщина Королівства Руського». Книга не тільки повертає пам’ять, а й самоповагу кожному, хто її читає.

Газета: 
Рубрика: