Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

ЦЕЙ ДЕНЬ В IСТОРIЇ

25 вересня, 2008 - 00:00

1838. У Петербурзі на Неві пройшли випробування першого в світі електроходу, створеного російським електротехніком Борисом Якобі.

1883. Створено першу російську марксистську групу «Визволення праці».

1909. У Парижі відкрилася I Міжнародна авіаційна виставка.

1924. У Львові член Української військової організації Степан Федак здійснив невдалий замах на маршала Польщі Юзефа Пилсудського.

1935. РНК СРСР і ЦК ВКП(б) прийняли ухвалу про зниження цін на хліб і скасування карткової системи на основні продукти харчування.

1986. Президія Верховної Ради СРСР видала укази про присвоєння звання Героя Радянського Союзу Віктору Кибенку, Володимиру Правику (посмертно) і Леонідові Телятникову за мужність і героїзм, виявлені ними під час ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС.

1990. У Києві відбувся установчий з’їзд Селянскої спілки України.

1992. Введено в експлуатацію канал Рейн — Майн — Дунай (завдовжки 3 400 км), що з’єднав Чорне море з Північним. Проходить по території 13 держав Європи.

1995. У Вашингтоні прем’єр-міністр Ізраїлю Іцхак Рабін і голова Організації Визволення Палестини Ясір Арафат підписали розгорнуту Угоду про створення Палестинської автономії на західному березі річки Йордан.

1997. Розпочався офіційний візит президента України Леоніда Кучми в Мексику, під час якого підписано низку двосторонніх договорів.

Газета: