Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Чим більший ринок, тим більше новин

25 лютого, 2005 - 00:00

Керівництво найбільшого в країні ринку — колективного підприємства «Дніпропетровський Центральний ринок» — повернулося до виконання своїх обов’язків. Уже проведене перше робоче засідання. Про це повідомив голова правління колективного підприємства «Дніпропетровський Центральний ринок» Григорій Єфименко на прес- конференції в УНІАН.

Нагадаємо: ринок раніше опинився в епіцентрі скандалу. Версія причин конфлікту, зі слів Г. Єфименка, має такий вигляд: ринок доведений практично до стану банкрутства, «підприємство не платило жодних відрахувань до державного та місцевого бюджетів». За інформацією Г. Єфименка, ринком увесь цей час керували «люди не з України».

За даними Г. Єфименка, сьогодні втрачені позиції повертає собі трудовий колектив ринку, що вклав лише в реконструкцію ринку понад 20 млн. грн. «Хочу, щоб «чорний» рік... назавжди канув у минуле», — зазначив Г. Єфименко. З його слів, безпосередньо на нього як на керівника колективного підприємства весь цей час чинився тиск, зокрема його протизаконно усунули з посади керівника КП «ДЦР» і взяли під варту 29 лютого 2004 року (в серпні 2004 року його відпустили на волю).

Як зазначив Г. Єфименко, цим тиском пояснюється й напад, скоєний на нього невідомими особами 6 грудня 2004 року. За інформацією Г. Єфименка, правоохоронні органи ще мають дати оцінку ролі місцевої влади, регіонального відділення ФДМУ й «інших учасників ганебної афери». За даними Г. Єфименка, під час самої приватизації протизаконно створеного державного підприємства «Дніпропетровський Центральний ринок» були допущені кілька порушень, якi дозволяють говорити про те, що конкурс так і не відбувся. Зокрема, конкурс було проведено всупереч численним судовим рішенням, що забороняли його проведення, визнавали його недійсним і забороняли випуск акцій.

Як повідомляв раніше УНІАН, голова правління колективного підприємства «Дніпропетровський Центральний ринок» Григорій Єфименко, відновлений на посаді рішенням Кіровського районного суду Дніпропетровська від 21 грудня 2004 року, 22 лютого зайняв свій службовий кабінет із допомогою судових виконавців.

6 грудня близько 18.00 в Дніпропетровську невідомі здійснили напад на Г. Єфименка, внаслідок якого він, водій та двоє охоронців отримали травми різного ступеню важкості та були доставлені в лікарню. Г. Єфименко пов’язує факт нападу з продажем Центрального ринку «Озерний», який відбувся в жовтні за скандальних обставин. Колишній директор ринку заявив, що перед цим йому погрожували по телефону, щоб він «відійшов від боротьби».

Раніше (8 вересня) регіональне відділення Фонду держмайна України в Дніпропетровській області оголосило про проведення конкурсу з продажу 94,361%- го пакета акцій ВАТ «Дніпропетровський Центральний ринок» («Озерний»). Стартова ціна пакета становила 39 млн. 773 тис. 410 грн. Кілька експертів і потенційних учасників розцінили додаткові умови як неконкурентні та дискримінаційні. Переможцем конкурсу визнали ТОВ «РегіонОптСервіс», яке придбало держпакет ВАТ «Дніпропетровський Центральний ринок» за 50 млн. грн.

За матеріалами перевірки прокуратури Дніпропетровської області, Генеральна прокуратура України в лютому цього року порушила кримінальну справу за фактом незаконної приватизації ВАТ «Дніпропетровський Центральний ринок» у жовтні 2004 року.

Газета: