Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

«День» орієнтує читача на високе й вічне

22 квітня, 2011 - 00:00
ФОТО МИКОЛИ ТИМЧЕНКА / «День»

Серед розмаїтої ЗМІ-продукції газета «День» — примітне видання, яке чітко відчуває «пульс часу», не порушує найголовніших принципів друкованого слова, висвітлює проблеми сьогодення. Мені подобається, що журналісти «Дня» мають високу культуру і не хапаються за епатажні, спекулятивно-кон’юнктурні теми. Надзвичайно важливим є курс «Дня» на виховання високого смаку, поваги до національних традицій і, водночас, — гостре відчуття цінностей і творчої ініціативи, художнього пошуку. Ілюстрацією цього є серія творчих портретів видатних митців минулого і сучасності, огляди мистецьких подій. Показовими є критичні нариси газети з позицій естетично значимого та істинного. В цьому вияв важливої ролі видання — орієнтувати читача на високе і вічне справжнє мистецтво, його давні фольклорні та академічні традиції. Мистецтво України є яскравою й оригінальною сторінкою загальноєвропейської культури. Особливо професійна академічна, зокрема й музична культура.

Як відомо, ЗМІ впливають на людську підсвідомість. На жаль, в наш час такий «гіпноз» часто має негативні наслідки, призводить до деградації суспільства. Обслуговуючи «замовлення» амбіційних персоналій різнорівневого за своїми естетичними уподобаннями представництва, засоби масової інформації часто нав’язують відкриту підміну культурних цінностей масово розважальними видовищами, що стає небезпечним явищем для подальшого розвитку духовності нашого суспільства. Газета «День» зберігає духовні цінності, формує повагу до своєї країни, виховує в суспільстві самосвідомість, національну гідність, почуття прекрасного. Краса формує людську душу людини, а також усієї нації.

Я дякую газеті «День» за її високе розуміння призначення сили слова. Вважаю, що саме тому видання має своїх чисельних і небайдужих прихильників, які з нетерпінням чекають на її кожний новий випуск. Користуючись нагодою, запрошую читачів «Дня» 19 травня до Національної філармонії на благодійну акцію, яка пройде у рамках Міжнародного фестивалю «Діалоги культур. Японська гравюра в тонах та обертонах». На заході вперше в Україні представимо творчість японських композиторів.

Євгенія БАСАЛАЄВА, піаністка, засновниця проекту «Елітні вечори камерної музики у Національній філармонії України», народна артистка України
Газета: