Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Депутат у суді не гість

28 жовтня, 1998 - 00:00

Найгірше, мабуть, Сергію Головатому. Він уже сім місяців вважається депутатом, але весь цей час — уже втретє — його депутатські повноваження оскаржуються. Віталій Карпенко, котрий програв Головатому, цього разу апелює до Київського обласного суду, але сам позивач у суд не з’явився через відрядження. Тож слухання перенесено на 18 листопада.

Роман Зварич із науковим нью-йоркським минулим досі намагається судитися зі спікером О.Ткаченком. Він вимагає від спікера довідку з ЦРУ, що він, Зварич, справді є закинутим в український тил агентом, а також проведення розслідування нецільового використання $70 млн. неповерненого американського кредиту асоціацією «Земля і люди», раніше очолюваної Ткаченком. Поки він усе це вимагав, його самого прокуратура звинуватила в порушеннях правил валютних операцій. (Йдеться про порушення низки українських законів при купівлі-продажу квартир у м. Києві й незаконному даруванні земельної ділянки в селі Лісники у Київській області.)

Політолог Микола Томенко усе ще смакує перемогу над газетою «Сегодня» й лідером комуністів Петром Симоненком, котрий звинувачував політолога в фальсифікації дослідження партійних списків КПУ. Газеті політолог готовий пробачити, а з Симоненком не проти подискутувати в суді касаційної інстанції. Аби закріпити перемогу, Томенко вже заявив, що лідер КПУ не має «морального права» балотуватися на пост президента України.

№206 28.10.98 «День»

При використанні наших публікацій посилання на газету обов'язкове. © «День»

В’ячеслав ЯКУБЕНКО, «День»
Газета: