Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Дніпропетровцям час сушити сухарі?

У регіоні дорожчає хліб
23 листопада, 1999 - 00:00

«Громом небесним» для незаможних дніпропетровців стало підвищення цін на хліб. Очевидно, для того, щоб підсолодити гірку пілюлю, заступник голови Дніпропетровського міськвиконкому Геннадій Гвоздєв, який зібрав на брифінг пресу, повідомив, що ціни на хлібопродукти в місті залишалися стабільними протягом двох з половиною років. Місцева влада, сказав він, робила все можливе, дотуючи об'єднання «Дніпромлин» через скасування податку на землю. Вживали й інших заходів, але, проте, ціна тонни борошна вже виросла з 650 до 850 гривень. У той же час ціна на хліб збільшилася в сусідніх областях, і через те в місті почали затримувати машини з інших регіонів, власники яких скуповували хлібопродукти для вивезення, маючи, наприклад, в Запоріжжі прибуток з буханця в 7—8 копійок.

Судячи з усього, чинити опір далі стало марним, навіть враховуючи, що на Дніпропетровщині запаси борошна більші, ніж в інших областях. Нові ціни на хлібобулочні вироби зросли, ні багато ні мало, на 15 — 25 відсотків. І це, очевидно, не кінець, оскільки ситуацію загалом диктує ринок. Втім, Геннадій Гвоздєв пообіцяв, що хліб у Дніпропетровську в порівнянні з іншими регіонами буде все ж таки дешевшим, але лише на декілька копійок, що зробить невигідним його вивезення з міста.

Вадим РИЖКОВ, «День»
Газета: