Уже вдруге столичні ласуни відсвяткували Всесвітній день шоколаду. Відвідувачі майстерні шоколаду мали змогу скуштувати солодкі картини та ознайомитися з технікою темперування — надання шоколаду потрібної форми. Для цього його нагрівають до температури 45 градусів, потім виливають на холодну мармурову плиту, після чого з гарячого «матеріалу» формують фігури.
Для цьогорічного свята обрали тему квітів. Спеціально запрошена шоколатьє зі Львова створювала солодкі шоколадні букети. Також відвідувачі мали змогу побувати на безкоштовних майстер-класах та власноруч розмалювати статуетки шоколадом. І звичайно ж скуштувати свої улюблені ласощі.
До речі, в Україні День шоколаду почали відзначати не так давно. А батьківщиною цього свята вважається Франція. Саме там 1995 року вперше «вшанували» улюблені солодощі багатьох ласунів. Шоколадне свято швидко здобуло популярність, і зараз його широко святкують на теренах усієї Європи.